Birbirinden samimi, nostalji kokan öyküler: “Kapattık Kardeşim” | Gizem Demir

Şubat 11, 2019

Birbirinden samimi, nostalji kokan öyküler: “Kapattık Kardeşim” | Gizem Demir

“Teknolojiye ayak uydurmayı ışıklı ayakkabının icadından beri bıraktım. Ne ara senin koynundan çıkıp başka kadınların koynuna girmeye başladım, bilmiyorum. Üstümü vişne lekesi yaptığımda o en sevdiğim kıyafet yer bezi olurdu. Şimdi üstümdeki fahişe çamur lekelerini ön yıkamasız çıkartıyor kıt aklımdan daha yetenekli olduğunu düşündüğüm konsantre deterjanlar.”

Geçtiğimiz aylarda Küsurat Yayınları, öykü kitaplarına bir yenisini daha ekleyerek Özgür Akkaya’nın kaleme aldığı Kapattık Kardeşim’i yayımladı. İlk bakışta kitabın kapağı ve ismi oldukça dikkatimi çekti. Okumaya başladığımda sadece kapağı ve isminin değil, öykülerin de birbirinden güzel ve samimi olduğunu gördüm.
“Büyük beklentiler içinde alınmış fakat isminin hakkını verememiş mutfak robotu gibiyim.”
Başarılı ve absürd kurguları, birbirinden güzel konuları, orijinal ve akıcı bir dili olan bu öyküleri okurken çocukluğunuza gidecek; televizyonun üzerine duvak gibi örtülen dantellerle, gümüş dolu vitrinin önünde çekilen çocukluk fotoğrafınızla, patlayan şekerlerle, tasolarla hasret gidereceksiniz.
“Şu aralar güvensizlik çok moda anne, haberin olsun. Gümüş dolu vitrin önünde çekilen çocukluk fotoğrafımı koynuna koyabilirsin. Kıskanç komşulara ve onların dünyayı kurtaramayacak başarılı çocuklarına dağıtabilirsin her ziyaretlerinde.”

Ruhu dinginleştiren, tek solukta okunan bu kitabı bitirip kapağını kapattığımda bir yandan gözlerimin dolduğunu, öte yandan tebessüm ettiğimi fark ederek kitabı bir süre daha elimde tuttum çünkü kitap beni fazlasıyla etkilemişti.

“Evlerin üzerine çatılar kuruyorlar Dila Hanım. Yıldızların hiç mi zoruna gitmiyor? Sana şehir ışıkları diliyorum Dila Hanım. Nihayetinde yıldızların en büyük katili. Sana betondan evler, çiçek olmayı beceremeyen büyük insan gürültüsü diliyorum.”

1991 yılında Antalya’da doğan, İstanbul Üniversitesi Maden Mühendisliği ile Beykent Üniversitesi Radyo ve Televizyon Programcılığı bölümlerinden mezun; Bodrum Kat, Ayı ve Aksi Dergi’nin kurucusu olan Özgür Akkaya kitabın başına, “Buraya edebiyat yapmaya gelmedim. Anlatacaklarım var,”diye ufak bir not iliştirmiş. İşteKapattık Kardeşim de Özgür Akkaya’nın anlatacaklarını keyifle dinleyeceğiniz bir kitap olmuş.

edebiyathaber.net (11 Ocak 2019)

Yorum yapın