Bir Yunan kara polisiyesi “Siyah Bira” raflarda

Nisan 29, 2016

Bir Yunan kara polisiyesi “Siyah Bira” raflarda

siyah-biraVassilis Danellis’in polisiye romanı “Siyah Bira” Labirent Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Vassilis Danellis, Yunanistan’da sokak müzisyenliği yapan baş karakterini dedektifliğe soyundururken, Petros Markaris’ten aşina olduğumuz politik alt yapıyı da ön planda tutuyor. En az Markaris kadar başarılı ve “bizden” bir polisiye roman olan Siyah Bira, kriz sonrası Yunanistan’ını ve krizin “küçük” insanı nasıl etkilediğini bize hiç de yabancı olmayan bir gerçeklikle, ironinin zirvesinde bir üslupla anlatmayı başarıyor. Nefis bir ilk roman!

“Ahizeyi indirip garip giysili barmene göz kırptım, o da karşılık olarak başını salladı. Barın üstüne bira için beş Avro, bahşiş olarak yarım Avro bırakıp gecenin karanlığına daldım. İlk defa bu kadar erken yatacaktım. Lazaros yaşasaydı, onun için yaptığım fedakârlıkları ödeyebilmesi için bana kocaman bir fıçı bira ısmarlaması gerekecekti.”
(Kitaptan)

“Vassilis Danellis’in “Siyah Bira”sı, siyasi polisiyelerin imkânlarını çok iyi kullanan etkileyici bir kara roman.”
Ömer Türkeş

Vassilis Danellis

1982’de Atina’da doğdu, 2009’den beri İstanbul’da yaşıyor. Danellis lisans eğitimini Atina Panteion Üniversitesi’nde Uluslararası ve Avrupa Meseleleri, yüksek lisansını da İngiltere’de Lancester Üniversitesi’nde Mücadele Azmi konuları üzerine çalışarak tamamladı.12 yıldır gazetede ve dergide gazetecilik yapıyor ve Yunan radyosunda çalışıyor.

Yazar aynı zamanda Deutsche Welle, ARTE ve NPR gibi uluslararası medya alanına da katkı sundu. MavriMpira (Black Beer, 2011) ve Livadiaapoasfodili (Asphodel Meadows, 2014) isimli iki roman yayınladı. Bunların yanı sıra kolektif olarak hazırlanmış çalışmalarda kısa öyküleri yer aldı. Vassilis Danellis Greek Crime Fiction Club (ELSAL) ‘ın kurucu üyeleri arasındadır.

edebiyathaber.net (29 Nisan 2016)

Yorum yapın