Bir narkotik polisiyesi: “Naylon Fiyaka: Cürmümeşhut”

Nisan 4, 2016

Bir narkotik polisiyesi: “Naylon Fiyaka: Cürmümeşhut”

NAYLON_FIYAKAZafer Ercan’ın kaleme aldığı polisiye roman “Naylon Fiyaka: CürmümeşhutSayfa6 Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Umutlu gördüklerini gönlüne, fiyakası hepten naylon olanları hapse gönderiyordu Komiser Yavuz Yaman. İşine âşık bir polis olan Yavuz, yeryüzünü uyuşturucudan temizleyemeyeceğini bilse de onu satanlarla, ticaretini yapanlarla sonuna kadar savaşıyor. Bu uğurda zaman zaman eşi ve eşinin ailesiyle tartışsa da çok sevdiği mesleğini yapmaya devam ediyor. Başı olduğu ekip 5232’nin üyeleri de kendisinden geri kalmıyor.

Türkiye’nin ilk narkotik polisiyesi olan Naylon Fiyaka: Cürmümeşhut’ta bu yaman polislerin maceralarını soluksuz okurken aynı zamanda hepsinin içdünyalarına da tanıklık edeceksiniz.

Zafer Ercan’ın kaleminden çıkan Naylon Fiyaka: Cürmümeşhut’taki karakter ve olaylar sizi İstanbul’un hiç bilmediğiniz yönleriyle tanıştıracak!

Ahmet Ümit’in Önsözüyle…
 “Naylon Fiyaka adlı romanı okurken ne yalan söyleyeyim Zafer Ercan’a gıpta ettim. Benim hayalimde canlandırdığım birçok olayı o bizzat yaşamış, benim ancak roman sayfalarında karşılaşabileceğim suçlularla, o zengin insan çeşitliliğiyle yüz yüze gelmişti.
Hiç şüphesiz Naylon Fiyaka Türkiye’nin ilk narkotik polisiyesi olarak polisiye edebiyatımıza yeni bir ivme katacak, yeni bir soluk getirecek.” Ahmet Ümit

Zafer Ercan

Zafer Ercan 1974 yılında Antalya’da doğdu. Aynı zamanda Burdurlu ’dur. İlk, orta, lise tahsilini Antalya’da yaptı. Lisans eğitimini Polis Akademisi’nde tamamlayarak komiser yardımcısı rütbesiyle mezun olarak İstanbul’a tayin oldu. İstanbul’da Motosikletli Trafik Timlerinde Tim Amirliği yaptı. 1997 yılında İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü’nde görev aldı. Sokaklarda yaptığı operasyonlar sayesinde edindiği tecrübesine, akademik çalışmalarını ekleyerek devam etti. Bağımlılıklarla mücadele için aracı olacak her tür etkinliği kullandı. Tiyatro oyunları yazdı yönetti, kitaplar yazdı, ünlü isimlerle röportajlar gerçekleştirdi ve onları konferanslarında rol model olarak gençlerle buluşturdu, dizi ve sinema filmlerine danışmanlıklar yaptı, radyo ve TV programları hazırlayıp sundu, bizzat birçok proje oluşturdu, birçok projeye danışmanlık hizmeti verdi, bugüne kadar bu alanda iki binin üzerinde konferans verdi. Gençlerin madde farkındalık düzeyi araştırması üzerine yüksek lisans yaparak adli bilimler uzmanı oldu. Aynı zamanda bağımlılık danışmanıdır. Bingöl Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü olarak şark hizmetini tamamladı. Kocaeli’nde İlçe Emniyet Müdürü olarak görev yaptı. Halen İstanbul Adile Sadullah PMYO’nda Emniyet Müdürü / Öğretim Görevlisi olarak görevine devam etmektedir.

Kitapları: Testi Kırılmadan, Kapımızdaki Düşman: Uyuşturucu, Aşkın Dört Element Hali, Kelebek Etkisi, Bağımlılıktan Kaçışın Tiratları, Uyuşturucunun Harman Yeri, Pamuk Ayna, Labirent Çıkmazı isimli kitapları yayınlanmıştır.

edebiyathaber.net (4 Nisan 2016)

Yorum yapın