Bir dönemin panaromasını sunan roman: “Büyük Hesaplaşma”

Eylül 17, 2019

Bir dönemin panaromasını sunan roman: “Büyük Hesaplaşma”

Semih Çetin’in “Büyük Hesaplaşma” adlı romanı Destek Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Sözde Balyoz davasında tutuklanarak Hasdal ve Silivri’de 44 ay hapis yatan Emekli Tümamiral Semih Çetin’in yakın tarihimizin karanlık noktalarına ışık tutan romanı Büyük Hesaplaşma Destek Yayınları’ndan çıktı. Bir dönemin panaromasını sunan kitap hem son yıllarımıza damga vuran çetin hesaplaşmayla ilgili hafızalarımızı tazeliyor hem de yalın dili ve sürükleyici kurgusuyla okurlarına benzersiz bir okuma deneyimi sunuyor.

Arka Kapak Yazısı:

Tarihin dayanılmaz acılara ve büyük bir ihanete tanıklık ettiği, dostlukların paramparça, yaşamların darmadağın olduğu yılları anlatan bir yakın tarih romanı BÜYÜK HESAPLAŞMA…

Deniz Lisesi’nde okudukları günlerden beri birbirine kardeşçe bağlı üç askerin yolları, 15 Temmuz 2016’da yaşanan darbe girişimi süreciyle hayli düşündürücü ve sarsıcı şekilde ayrılır.

Vatan hainliği suçlamasıyla büyük bir kumpasın kurbanı olarak Hasdal Cezaevi’nde yatan bir avuç asker, beklenmedik bir kaynaktan istihbaratını aldıkları darbe girişimini önlemek için cezaevinden firar etmeye kalkışır. Böylece İstanbul’dan başlayıp Doğu Akdeniz’de Suriye, Kıbrıs ve İsrail’e uzanan bir hesaplaşma sürecinin fitili de ateşlenmiş olur.

Bu süreçte ortaya çıkan bazı sırlar, yakın dostların, ayrılmaz arkadaşların ve mutlu aile bireylerinin çatışmasını ve sonuçta kendileriyle hesaplaşmasını da kaçınılmaz kılacaktır.

Emekli Tümamiral Semih Çetin’in kaleme aldığı BÜYÜK HESAPLAŞMA sürükleyici kurgusu, yalın ve güçlü anlatımıyla olduğu kadar, yakın tarihin karanlık noktalarına da ışık tutması açısından hem bir dönemin hafızası hem de lezzetli bir roman olarak eşsiz bir okuma serüveni vaat ediyor okura.

Yazar Hakkında: 

Semih Çetin 24 Ağustos 1958’de Kocaeli’nin Darıca ilçesinde doğdu. İlk ve ortaöğrenimini İzmit’te tamamladıktan sonra, 1972 yılında Deniz Lisesi’ne girdi. 1979’da Deniz Harp Okulu’ndan mezun olarak teğmen rütbesiyle Deniz Kuvvetleri’ne katıldı. TCG İstanbul Muhribi’nde Muhabere ve Savaş Harekât Merkezi Subayı olarak başlayan ilk meslek yılları Deniz Kuvvetleri’nin çeşitli gemilerinde branş subaylığı ve bölüm amirliği görevleriyle geçti.

1989’da Deniz Harp Akademisi’nden ikincilikle mezun olarak TCG Piyalepaşa muhribine Savaş Harekât Subayı olarak atandı. Takip eden yıllarda büyük karargâhlarda plan görevlerinde çalıştı.

1993’te Silahlı Kuvvetler Akademisi’nden, 1995’te ABD Deniz Harp Akademisi Karargâh Koleji’nden mezun oldu. Aralık 1993’te TCG Karadeniz Firkateyni İkinci Komutanlığı’na atanarak geminin Amerika Birleşik Devletleri’nden Türkiye’ye transferinde görev aldı.

1996-1998 yılları arasında TCG Muavenet Firkateyni Komutanı, daha sonra üç yıl Brüksel’deki NATO Karargâhı Türk Askeri Temsilciliği’nde diplomat, iki yıl da Deniz Kuvvetleri Genel Sekreteri olarak görev yaptıktan sonra 3’üncü Muhrip Filotillası Komodorluğu’na atandı.

Bu dönemde; 2004 yılının Mart ayında Türkiye’nin başlattığı, ancak daha sonra başta Rusya olmak üzere Karadeniz’e kıyıdaş diğer ülkelerin de katıldığı Karadeniz Uyum Harekâtı kapsamında Karadeniz Ereğli’de konuşlandırılan Görev Birliği’nin ilk komutanı oldu.

2004 Ağustos’unda atandığı Donanma Harekât Başkanlığı görevinden sonra tuğamiralliğe terfi etti.

Tuğamiral rütbesiyle ilk olarak Foça’daki Çıkarma Gemileri Komutanlığı’na, sonrasında Yunanistan ve Kıbrıs Dairesi Başkanı olarak Genelkurmay Başkanlığı Plan Prensipler Başkanlığı emrine atandı. İki yıl sonra da aynı başkanlık emrindeki bir başka daireye, Kaynak Yönetim Dairesi Başkanlığı’na tayin oldu.

2009 yılında tümamiralliğe terfi ederek atandığı Donanma Kurmay Başkanlığı görevini sürdürürken sözde Balyoz davasında tutuklanarak Hasdal ve Silivri’de 44 ay hapis yattı. 2013 yılında hapiste iken emekliye sevk edildi.

Bu dönemde yazdığı “Bir İhanetin Öyküsü-Hasdal’da Bir Amiral” ve “Nerede Kalmıştık-Kumpas Açığa Çıktı” isimli iki kitabı yayımlanmıştır.

Semih Çetin evli ve iki kız çocuk babası, iki erkek torun dedesidir.

edebiyathaber.net (17 Eylül 2019)

Yorum yapın