Bir çocuğun dedesine bakınca gördüğü olağanüstü insan hakkında dokunaklı ve şefkatli bir roman

Kasım 20, 2019

Bir çocuğun dedesine bakınca gördüğü olağanüstü insan hakkında dokunaklı ve şefkatli bir roman

Tina Vallès’in Ağacın Hafızası adlı romanı, 11 ve üzeri yaş grubu için Emrah İmre çevirisiyle Can Çocuk Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Çocuklar ve yetişkinler için kaleme aldığı kitaplarıyla tanınan Barselonalı yazar Tina Vallès’in, 2017 yılında prestijli yayınevi Anagrama tarafından verilen “Llibres Ödülü”ne değer görülen kitabı Ağacın Hafızası, Emrah İmre’nin Katalanca aslından çevirisiyle şimdi Türkçede!

“Gülümseyecekler mi diye bekledim, ama gülümsemediler. Bence iyi bir haberdi, en azından ‘Yaşasın!’ demeyi ve kucaklaşmayı hak ediyordu. Dedem ve anneannem evimizde yaşayacaktı, tıpkı tatillerde olduğu gibi, ama tam tersi.” 

Jan, nedenini bilmese de anneannesi ve dedesinin artık onlarla yaşayacağının iyi haber olmadığını sezer. Dedesi Joan ile anneannesi Caterina, yaşadıkları Vilaverd köyünden ayrılarak Barselona’ya, Jan ve ailesinin yanına taşınırlar. Ve bu durum, evdeki gündelik yaşamı tamamen değiştirir. Artık sözcüklerin de, sessizliklerin de yeni anlamları olacaktır. Fakat Jan ve dedesi Joan’ın ağaçlar, göründüğünden farklı anlamlar taşıyan sözcükler ve uzun yürüyüşlerle bezeli apayrı bir dünyaları vardır. Dedesi Joan’ın zamanla silikleşen anıları torunu Jan’a emanettir artık.

Tina Vallès 1976’da Barselona’da doğdu. Barselona Üniversitesi’nde Katalan Filolojisi bölümünden mezun oldu. Yetişkinler için kaleme aldığı El parèntesi més llarg adlı kitabıyla 2013 yılında Mercè Rodoreda Ödülü’ne değer görüldü. Çocuklar için de birçok kitap kaleme alan Tina Vallès, Ağacın Hafızası ile 2017 yılında prestijli yayınevi Anagrama tarafından verilen Llibres Ödülü’nü aldı.

edebiyathaber.net (20 Kasım 2019)

Yorum yapın