Bir bilim kurgu destanı: Gece Kuşları

Ekim 15, 2018

Bir bilim kurgu destanı: Gece Kuşları

George R. R. Martin‘in “Gece Kuşları” adlı kitabı DEX  etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

1985 yılında yayınlanan ve bugün bilim kurgu dünyasının en önemli klasiklerden birisi olarak kabul edilen George R. R. Martin imzalı Gece Kuşları DEX tarafından yayınlandı. Kitaba ismini veren Gecekuşları ile beraber altı gerilim-bilim kurgu öyküsünden oluşan kitap, teknoloji çılgınlıkları, dünyanın yok oluşu ve insanlığın varoluşsal sorunları üzerine bir meydan okuma.

Akademisyenler, telepatlar, kadim kültürler, geleceğin kentleri, uzaylılar, yeni dünyalar, eski yerküreler, yıldız çemberleri, kozmos, hiçlik, bir olmak, korkular, aşklar, boşluk, yalnızlık, sevgi ve Tanrı’nın kendine yer bulduğu Gece Kuşları kitabı, teknolojinin sınırlarını ve insan zihninin karanlık kuytularını araştırıyor.

Gizemli bir uzay ırkını incelemek üzere yola çıkan keşif gemisinin hikayesini anlatan Gecekuşları, başına buyruk hareket etmeye başlayan cesetlerin nedeninin araştırıldığı İptal, gelecekte bir zamanda artık moda olan savaşı anlatan Savaş Bölgesi’nde Hafta Sonu, iki farklı gezegen ırkının mücadelesi Sittin Sene Asla Öldürme İnsan, başka paralellere yolculuk üzerine Ne de Yıldız Çemberinin Rengarenk Alevleri ile telepat bir gezegende göreve giden iki aşığın macerasının anlatıldığı Lya İçin Bir Şarkı öykülerinden oluşan kitap, Amerika’nın Tolkien’i kabul edilen Martin’in kitabı epik-fantastik gelenekte verilmiş en iyi eser olarak addediliyor.

“Sen çok yaşa George Martin… Çok katmanlı karakterler ve yaşayan bir dil ile efsunlanmış bir edebi derviş.” The New York Times

George Raymond Richard Martin (d. 20 Eylül 1948), Amerikalı yazar ve fantezi, korku ve bilim kurgu senaryo yazarı. Kendisi en çok Türkçeye Buz ve Ateşin Şarkısı olarak çevrilen ve daha sonra Game of Thrones adıyla dizisi çekilen A Song of Ice and Fire isimli epik fantezi roman serisinin yazarı olarak bilinir. Martin, Time dergisi tarafından “2011’in en etkili 100 kişisi” arasına seçilmiştir.

edebiyathaber.net (15 Ekim 2018)

Yorum yapın