“Bir Aşk Söyleminden Parçalar” sahnede

Ocak 6, 2015

“Bir Aşk Söyleminden Parçalar” sahnede

Yeni nesil oyunculardan kurulu genç grup santral kumpanya ilk oyunu “Bir Aşk Söyleminden Parçalar”ı ikinci sezonunda da oynamaya devam ediyor. Kumpanya, Roland Barthes’ın aynı adlı yapıtından yola çıkarak hazırladıkları oyun ile Ocak ayında gala yapmaya hazırlanıyor.

BASP_ocak15_web_afisOyunda, işletme son sınıf öğrencisi Melodi, işletme mezunu işsiz erkek arkadaşı Taner ve konservatuar öğrencisi Gizem ile evini paylaşmaktadır. Durgun yaşamları, Gizem’in yeni erkek arkadaşı Alper’in hayatlarına dahil oluşuyla bir süre hareketlenir gibi olur, sonra yine durulur. Oyun bu sıradan sıkıcılığın, ilişkilerin, özellikle de aşkın komedisidir.

Oyun, Barthes’ın söz konusu kitabının değindiği söylemlerin bir kısmının doğaçlamalarla dramatize edilmiş örneklerini içeriyor. Oyundaki karakterler, küçük dünyalarında, biricik sandıkları aşklarının çeşitli hallerini bize gösteriyorlar. Meseleler önemsiz, aşk tanımları derinliksiz ve evet, dünyalar küçük. Ama biliyoruz ki her aşk, kim olursak olalım bize merkezinde bizim olduğumuz büyük bir dünyada yaşadığımız hissini veren ciddi bir mesele gibi yaşanıyor.

Oyunu, 17 Ocak Cumartesi 20:00

            21 Ocak Çarşamba 20:30 ve

            31 Ocak Cumartesi 20:00 (GALA) tarihlerinde santralistanbul’da izleyebilirsiniz.      

Oyuncular: Gizem Mercan Ağçal, Süreyya Bursa, Hasan Canberk Karaçay, Merve Şen

Yöneten: Baran Şaşoğlu

Danışman: Oğuz Arıcı

Dramaturg: Süreyya Bursa

Teknik Ekip: Baran Şaşoğlu, Hasan Canberk Karaçay, Bulut Şaşoğlu

Oyun 2 perde, 100 dakikadır.

İletişim

www.santralkumpanya.com/rezervasyon

i[email protected]

[email protected]

facebook.com/santralkumpanya

edebiyathaber.net (6 Ocak 2015)

Yorum yapın