Binlerce yıl öncesine açılan bir kapı

Şubat 14, 2014

Binlerce yıl öncesine açılan bir kapı

zamana_acilan_kapi_kapakBilgin Adalı’nın Hasankeyf’in yok oluşuna dikkat çekmek için yazdığı “Zamana Açılan Kapı”, yaz tatilini geçirmek için arkeolog dayısı Adnan’ın yanına giden Kerim’in, kendisini Hasankeyf’in on bin yıl önceki haline yolculuk yaparken bulmasının hikâyesi…

2014 yılı içerisinde tamamen sular altında kalacak olan Hasankeyf’te arkeolojik araştırma yapan bir grup bilim insanı tarihi verileri korumaya uğraşırken, on bin öncesinin geleceğini korumak da Kerim’e düşüyor. Diğer taraftan da Kerim, gönlünü, geçmiş zamanda yaşayan Nini’ye kaptırıyor.

Geçtiğimiz sene kaybettiğimiz Bilgin Adalı, tarihsel ve kültürel olaylara yaklaşımındaki hassasiyetini “Zamana Açılan Kapı”da da gösteriyor. Can Çocuk’tan yayınlanan eserleri arasında “Bizim Sokakta Şenlik Var”, “Zaman Bisikleti”, ”Gezgin” gibi kitapları olan Adalı’nın yirmi beşin üzerinde yayınlanmış eseri bulunuyor.

Kitaptan:

“Kerim o gece uzun bir mektup yazdı dayısına. Zaman geçidinin anahtarı olan obdisyen taşını da alarak karşıya geçip orada kalacağını, Nini’yle birlikte o güzel insanlarla yaşamak istediğini anlattı. Ama daha önce yapacağı küçük bir gösteri vardı. Sonra günü geldiğinde, yeniden buluşacaktı dayısıyla ve ailesiyle. Bu mektubu, dayısının yorganının altına gizledi.”

edebiyathaber.net (14 Şubat 2014)

Yorum yapın