Bin yıllar öncesinden bugüne unutulmaz bir yolculuk

Nisan 18, 2019

Bin yıllar öncesinden bugüne unutulmaz bir yolculuk

Feyza Hepçilingirler’in Hitit Prensesi Arinna adlı romanı, 10 ve üzeri yaş grubu için Doğan Egmont etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Topraktan korkuyorsunuz gibi. Neden? Niçin oturmuyorsunuz yere, çimenlerin, otların üstüne, toprağa? Hem neden evleri birbirinin üstüne yapıyorsunuz? O kadar çok ev üst üste koydunuz, gökyüzü uzağa kaçtı. Sahte ışıklar yaptınız, o kadar çok, o kadar çok, yıldızlar göğü boşalttı. Dağlarınız nerede, büyük ağaçlar, güzel tepeler?

Çağdaş Türk edebiyatının usta kalemi Feyza Hepçilingirler Doğan Egmont tarafından yayınlanan yeni romanı Hitit Prensesi Arinna eşliğinde okurlarını tarihin koridorlarında zengin bir kültür yolculuğuna çıkararak Anadolu topraklarında yeşermiş, tarihin en önemli medeniyetlerinden biri olan Hitit Uygarlığı ile tanıştırıyor.

Bin yıllar öncesinden gelerek gelişmiş kültürüyle günümüz dünyasına ışık tutan bu kadim uygarlığı dilinden adalet sistemine dek mercek altına alırken öte yandan da günümüz uygarlığının değerlerini evrensel bir bakışla sorgularken günümüz gençlerine tarih bilinci, sorumluluk ve hoşgörü aşılıyor.

O gün Elvan her zamanki gibi erkenden uyanmış, yüzünü yıkamış, sonra da okula hazırlanmak üzere odasına dönmüştü. O da ne! Yatağında daha önce hiç görmediği, tuhaf giysili, yabancı bir kız uyuyordu.  Sonradan adının Arinna olduğunu öğrendikleri bu gizemli kız tüm aileyi şaşkınlık ve meraka boğdu. Zaman geçtikçe evin bir üyesi gibi benimsedikleri kara gözlü kız tavırları ve anlattıklarıyla sanki başka bir coğrafyaya, hatta başka bir zamana aitti! Arinna’nın sırrı çok geçmeden çözülecek, Elvan ve ailesi içinde yaşadıkları uygarlığı sorgulamaktan kendilerini alamayacaklardı.

edebiyathaber.net (18 Nisan 2019)

Yorum yapın