Bilimkurgu ve Fantazyanın gelecek vadeden yazarları bir arada!

Mart 7, 2014

Bilimkurgu ve Fantazyanın gelecek vadeden yazarları bir arada!

GIO odulleri 2013 kapakTürkiye’de hem bilimkurgu, korku, fantastik edebiyat deyince akla gelen ilk isimlerden olan hem de sinema alanında yaptığı çalışmalarla tanınan Giovanni Scognamillo onuruna düzenlenen Gio Ödülleri’nde ödül kazanan ve dikkate değer bulunan öyküler İthaki Yayınları tarafından kitaplaştırıldı. Gelecek vadeden birçok yazarın keşfedilebileceği derlemeyi, Barış Müstecaplıoğlu ve Kutlukhan Kutlu hazırladı.

Fantazya ve Bilimkurgu Sanatları Derneği (FABİSAD), ülkemizde hayal gücünü temel alan türlerde yazan, çizen, sinema filmi çekmek isteyen kişileri desteklemek adına, bu türleri bilen, seven ve anlayan kişiler tarafından değerlendirilecek bir ödül düzenledi. İlk defa 2013’te düzenlenen Gio Ödülleri’nde öykü dalında başarılı olan eserlerin derlendiği bu seçkinin kapağını da, illüstrasyon dalında başarılı bulunan eserler süslüyor. Bu derleme, hem fantazya ve bilimkurgu alanında birbirinden güzel yeni öyküleri okurlarıyla buluşturuyor hem de bu türlerde yazmak isteyenlere çok değerli ipuçları veriyor.

17 farklı yazarın öykülerinin derlendiği kitabı fantastik kurgunun önemli ismi Barış Müstecaplıoğlu ile bilimkurgu ve fantastik edebiyatın yetkin ismi, yazar ve çevirmen Kutlukhan Kutlu hazırladı ve özellikle yazar adaylarının ilgisini çekecek iki ayrı önsöze imza attılar.

edebiyathaber.net (7 mart 2014)

Yorum yapın