Bilimkurgu Mikro Öykü Yarışması başlıyor!

Şubat 12, 2015

Bilimkurgu Mikro Öykü Yarışması başlıyor!

mikroTürkiye’de e-kitap yayıncılığının gelişmesi, mikro öykü türünün yaygınlaşması ve bilimkurgu yazınının teşvik edilmesi amacıyla Entropol Kitap, Fabilog ve Kayıp Rıhtım işbirliğiyle Bilimkurgu Mikro Öykü Yarışması düzenlenecek. Jüri tarafından yayımlanmaya değer bulunan öyküler, bir seçkide toplanarak e-kitap olarak yayımlanacak.

Jüri: Hakan Tunç, Murat Başekim, Murat Çetinkaya, Özgün Muti, Sinan İpek, Tevfik Uyar.

Yarışma Kuralları

Seçkiye yapılacak başvurular için belirlenmiş olan kurallar aşağıdaki gibidir:

  1. Öyküler Türkçe olmalı, yazım kurallarına uygun şekilde kaleme alınmalıdır.
  2. Öyküler daha önce internet de dahil hiçbir yerde yayımlanmamış olmalıdır.
  3. Öykülerde bilimkurgusal öğeler bulunması şarttır.
  4. Öykülerin boşluklu karakter sayısı azami 280 olabilir. Daha uzun öyküler değerlendirmeye dahil edilmeyecektir.
  5. Her yazar en çok 2 öykü ile başvurabilir.
  6. Katılımcılar öykülerinin jüri tarafından yayımlanmaya değer bulması halinde internette veya e-kitap olarak yayımlanacak bir seçki içerisinde yer alacağını kabul ederler.

Eserlerin gönderimi

  1. Eser bu adreste yer alan form aracılığıyla gönderilecektir:
  2. Her bir katılımcı, kimlik ve iletişim bilgilerinin yanı sıra bir adet de rumuz belirleyecektir. Bu rumuz en az bir kelime ve bir sayıdan oluşmalıdır (Örnek: entropol71).
  3. Katılımcılar özgeçmiş hanesine 500 karakteri aşmayan bir özgeçmiş yazmalıdırlar. Seçilen eserlerin yayımlanacağı e-kitapta özgeçmişlere de yer verilecektir.
  4. Bu formdaki tüm haneler doldurularak gönderildiğinde başvuru aşaması tamamlanmış olur. Son başvuru tarihi 29 Mart 2015‘tir.

Kazananların belirlenmesi

  1. Öyküler öncelikle yarışma kuralları açısından bir ön elemeye tabi tutulacaktır. Tür, uzunluk ve imla bakımından kuraldışı olan eserler ön eleme aşamasında diskalifiye olacaklardır.
  2. Ön elemeyi geçen eserler jüri tarafından değerlendirmeye tabi tutulacaklardır. Yarışma sonunda üçü jüri, birisi okurlar tarafından seçilen dört öykü dereceye girmiş sayılacaktır.
  3. Jüri tarafından belirlenen en iyi üç öykü doğrudan dereceye girmiş sayılacak, jürinin puanlamaları sonucunda en yüksek puanı almış 10 öykü ise 4 Mayıs 2015 tarihinde halk oylamasına sunulacaktır. Bu oylamada en yüksek puanı almış olan öykü, “Okurun Seçimi” olarak derecelendirilecektir.
  4. Dereceye giren öyküler 1 Haziran 2015 tarihinde ilan edilecektir. Kazananlara yarışma sponsoru Mağazaloji tarafından sürpriz hediyeler verilecektir.
  5. Jüri tarafından yayımlanmaya değer bulunan en az otuz öykü kazananların ilanını takip eden iki ay içerisinde “Mikro Bilimkurgu Öykü Seçkisi” adıyla e-kitap olarak yayımlanacaktır.

edebiyathaber.net (12 Şubat 2015)

Yorum yapın