Bilgin Adalı’nın üç çocuk kitabı yeniden yayımlandı

Mayıs 10, 2018

Bilgin Adalı’nın üç çocuk kitabı yeniden yayımlandı

Çocuk edebiyatının önemli isimlerinden Bilgin Adalı’nın Hayvanların Abc’si, Mezar Soyguncuları ve Sümbüllü Köşk kitaplarının hep kitap logolu yeni basımları 11 Mayıs’ta yayımlanıyor.

Tanıtım bülteninden

hep kitap küçük okurlara, çok sevilen yazar Bilgin Adalı’nın kitaplarını, yepyeni bir sunum ve harika çizimlerle sunuyor. Hayvanların Abc’si, Mezar Soyguncuları ve Sümbüllü Köşk kitapları, 9 yaş üstü okurlara hitap ediyor.

An-su Aksoy’un resimlediği Hayvanların Abc’si adlı kitapta, A’dan Z’ye tüm hayvanlar yer alıyor. Hayvanların Abc’si, doğayı ve hayvanları seven çocuklara bir armağan niteliğinde…

Çizimlerini Hüseyin Sönmezay’ın yaptığı Mezar Soyguncuları’nda; Can, İrem, Selin ve Berke bir kazı alanında tatil ödülü kazanırlar. Öğretmenleri ile birlikte arkeologların kampına giden dört kafadar, kendilerini müthiş bir serüvenin içinde bulurlar ve olayları çözmek için kolları sıvarlar.

Tunç Atalay’ın resimlediği Sümbüllü Köşk’te ise; teknoloji tasarım ödevlerini yapmak için Akıntı Burnu’na giden çocuklar, burada ilginç bir konuşmaya şahit olurlar. “Sümbüllü Köşk” adını ilk kez burada duyan çocuklar bu işin peşini bırakmayacaktır.

edebiyathaber.net (10 Mayıs 2018)

Yorum yapın