Beyoğlu Belleği Kitaplığı’nda İlk Etkinlik: “Taksim Bir Şenliği Yaşamak”

Mart 21, 2012

Beyoğlu Belleği Kitaplığı’nda İlk Etkinlik: “Taksim Bir Şenliği Yaşamak”

Beyoğlu Belleği kitaplığı ve Heyamola Yayınları’nın her ay “Beyoğlu Belleği Projesi” kapsamında gerçekleştireceği etkinliklerin ilk konuğu yazar Mahir Öztaş. 

“Taksim Bir Şenliği Yaşamak” kitabının yazarı Mahir Öztaş, Turabibaba Kütüphanesi’nde düzenlenecek söyleşisinde Beyoğlu’na gönül veren dostlarıyla buluşacak.

Yazarın ve Beyoğlu Belleği’nin arşivinden yola çıkarak oluşturulan fotoğraf sergisi de 24 Mart – 01 Nisan tarihleri arasında gezilebilecek.

Beyoğlu Belleği ve Heyamola Yayınları işbirliği ile düzenlenen etkinlikler, her birinde Beyoğlu’nun bir semtinin konu edildiği kitaplar, yazar söyleşileri ve sergilerle Beyoğlu’nu anılardan bugünlere taşımayı hedefliyor.

Beyoğlu Belleği Projesi

Farklı kültürlerin bir Beyoğlu Kültürü oluşturmasında kültürler arası iletişimin yüzyıllara dayanan bir tarihi var. Bunun sonucudur ki, çokkültürlü Beyoğlu, İstanbul’un vazgeçilmez bir cazibe merkezidir. Bir kent yaşanmışlıklarıyla, oluşturduğu bellekle kendini var ediyor.Her bir semtte yaşayan insanların hikâyeleri, gözlemleri, o semtle kurduğu ilişkinin birebir anlatımları bu belleğin en değerli parçasını oluşturuyor. Bu düşünceden hareketle semtlerin, semtte yaşamını sürdürmüş yazarlar tarafından anlatıldığı dizi Beyoğlu Belediyesi Beyoğlu Belleği Projesi kapsamında tekrar yayına hazırlandı.

İlk yazar, ilk kitap

Yer: Turabibaba Kütüphanesi

Tarih 24 Mart – 01 Nisan 2012

Adres: Cami Kebir Mah. Turabibaba Cad. Matbaa Arkası Sok. No: 2 Kasımpaşa

Tel: 0 212 361 33 14

Kaynak: edebiyathaber.net (21 Mart 2012)

Yorum yapın