Beş kuduruk oğlanla, beş korkunç kızın hikâyesi bu kitapta!

Ocak 18, 2019

Beş kuduruk oğlanla, beş korkunç kızın hikâyesi bu kitapta!

David Walliams’ın yazdığı, Tony Ross’un resimlediği Dünyanın En Berbat Çocukları, 8 ve üzeri yaş grubu için İpek Şoran çevirisiyle Can Çocuk Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Dünyaca ünlü İngiliz yazar David Walliams’ın en sevilen çocuk kitapları Türkçede! Roald Dahl’ın varisi olarak görülen ve İngiltere’nin J. K. Rowling’ten sonra en çok okunan çocuk kitapları yazarı David Walliams’ın, yayımlandığında tam 100 hafta listelerin başından inmeyen kitabı Büyükbaba’nın Müthiş Firarı’ndan sonra, çok sevilen bir başka kitabı Dünyanın En Berbat Çocukları, Can Çocuk Yayınları etiketiyle raflarda!

Dünyanın en berbat çocuklarıyla tanışmaya hazır mısınız? Beş kuduruk oğlanla,

beş korkunç kızın hikâyesi bu kitapta!

Mesela Salyalı Sam, o kadar çok salyası akıyor ki bu durum bir okul gezisinde başını büyük belaya sokmasına neden oluyor. Ya da Kanepe Karolin… Televizyon izlemeyi öyle seviyor ki sonunda üstünden hiç kalkmadığı kanepeyle bütünleşiyor!

Üstelik ‘’Büyükbaba’nın Müthiş Firarı’’ndan tanıyıp çok sevdiğiniz Raj’ın da bu kitapta size sürprizleri var.

David Walliams’tan on müthiş eğlenceli ve lezzetli öykü! Tony Ross’un görkemli, rengârenk illüstrasyonlarıyla…

53 dile çevrilen çocuk kitaplarıyla bugüne dek 23 milyonu aşkın okura ulaşan David Walliams’ın en sevilen kitaplarını okurken, lunaparkta hız trenine binmiş gibi hissedeceksiniz!

Lütfen, lütfen, lütfen, binlerce kez lütfen, lütfen ama lütfen

BU KİTABI OKUMAYIN!

Kitabı artık almış bulunduysanız, hemen imha edin.

Eğer kitaba mahalle kütüphanesinde göz atıyorsanız, onu hemen dışarı çıkarın, paramparça edin, üstünde tepinin,

işi sağlama almak için daha da küçük parçalara ayırın ve parçaları yeraltının DERİNLİKLERİNE gömün.

ONDAN BÜSBÜTÜN KURTULMAK İÇİN.

Bu REZİL kitabın, özellikle de kitaptaki berbat yazım yalnışlarının genç beyinler üzerinde çok kötü bir etkisi olacak. Çocuklara, zaten yeterince kuduruk değillermiş gibi, daha da KUDURUK olmak hakkında çokça bilgi verecek, ki bu çocukların bazıları zaten HADDİNDEN FAZLA kuduruk. Bu kitap yasalara aykırı ve ben, kendi adıma, bu kitabın yasaklanmasını talep ediyorum.

Bay Wallybottom (ya da o saçma sapan adı her neyse işte) kendinden utanmalı.

Ne diye o çamyarması kılıklı koca SOYTARI güzel şeyler yapan güzel çocuklar hakkında güzel bir kitap yazmaz ki?

Niye bir kedi yavrusuna nazik davranan küçük bir kız çocuğunun hikâyesini yazmıyor? Ya da işlek bir yolun karşısına geçerken yaralanan kelebeğe yardım eden tatlı bir oğlanın hikâyesini? Ya da hafif baş ağrısından evde kıvranmakta olan annelerine kır çiçeği toplamak için çayıra giden iki çocuğun hikâyesini?

Onun yerine, osurup duran çocuklar, bitlerine korkunç şeyler yapmayı öğreten çocuklar ve dünyanın en koca

sümüğünü yapana kadar burunlarını her şeye sokan çocuklar hakkında SÜRÜSÜYLE hikâye okumak zorunda kalıyoruz.

Bunlar gazete bayimin —ki geçenlerde düzenlenen bir yarışmada en iyi gazete bayisi seçildiğini söylemekten aşırı gurur duyuyorum*— kapısından içeri ASLA sokmayacağım çocuklar.

ŞEYTANA PABUCUNU TERS GİYDİREN bu çocukların, 102 fiyatına 103 şerbetli tatlı, ya da kendi ağırlığınca naneli şeker alana bir naneli şeker bedava, stoklar bitmeden acele edin!** gibi, dükkânımdaki özel indirimlerden yararlanmalarına asla izin vermem!

Hepsinden kötüsü de, bu kitapta neredeyse yok gibiyim.

Bu bir hakaret! Bugüne bugün Bay Wallywilly’nin karanlık ve deli beyninden çıkan, açık ara en akıllı ve en

yakışıklı karakterim ben! Gerçi benden yalnızca giriş yazısı yazmam istendi! Üstelik yazacağım giriş yazısının

da iki sayfayı geçmemesi gibi katı bir kural kondu! İki sayfa!

Bu ne cüret Bay Willywillybum?

Kitabın adı DÜNYANIN, HATTA BÜTÜN DÜNYANIN EN TATLI, EN NAZİK,

EN İYİ, EN SEVECEN ÇOCUKLARI olabilirdi. Ama yok.

* RAJ’IN GAZETE BAYİSİ YARIŞMAYA KATILAN TEK GAZETE BAYİSİ. BENİMKİNİN İSE GEÇEN SENE YAPILAN EN İYİ GAZETE BAYİLERİ OYLAMASINDA İKİNCİ SEÇİLDİĞİNİ BELİRTMELİYİM. LAUNDERETTE BİRİNCİYDİ.

** DOĞRUSU BENDE YETERİNCE STOK VAR, BU SEBEPLE ACELEYE GEREK YOK. BELKİ TEMPOLU YÜRÜMEK İŞ GÖRÜR.

RAJ’IN GAZETE BAYİSİ’NİN SAHİBİ MUHTEŞEM RAJ.

David Walliams 1970’te Merton, Londra’da doğdu. Çocuk kitapları yazarlığının yanı sıra komedyen, oyuncu, senarist, sunucu, aktivist ve BBC One’da yayımlanan ünlü bir yetenek yarışmasında jüri üyesi. Walliams’ın çocuk kitaplarının baskı sayısı 23 milyonun üzerine ulaştı ve kitapları 53 dile çevrildi. Edebi üslubu Roald Dahl’a benzetilen ve Dahl’ın varisi olarak kabul edilen David Walliams, şimdilerde İngiltere’nin en sevilen çocuk edebiyatı yazarları arasında.

Tony Ross dünya çapında “Korkunç Henry” serisinin ve David Walliams kitaplarının çizeri olarak ünlenen Ross, 100’den fazla çocuk kitabı yazıp 2000’den fazla kitap resimledi. Çocuk edebiyatına katkılarından dolayı, 2004’te Hans Christian Andersen Ödülü’ne aday gösterildi.

edebiyathaber.net (18 Ocak 2019)

Yorum yapın