Beş kişinin yolunun Balat’ta bir mum atölyesinde kesişmesiyle başlayan hikâye

Şubat 3, 2020

Beş kişinin yolunun Balat’ta bir mum atölyesinde kesişmesiyle başlayan hikâye

Melda Kamhi Kosif’in yazdığı Aynalı Tılsımlar Dükkânı Destek Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Birbirinden çok farklı beş kişinin yolunun Balat’ta bir mum atölyesinde kesişmesiyle başlayan bu hikâye okurlarını dünyanın en kadim tılsımını bulmaya doğru bir yolculuğa çıkarıyor.

Aynalı Tılsımlar Dükkânı‘nı okuyan herkes bir başkasının suretinde kendisinden bir parça bulacak, kendine iyilik etmek isteyen insanın yolunun başkasına iyilik etmekten geçtiğine ikna olacak ve yaraları iyileştirmek, yaşamları değiştirmek için gerekli olan tılsımın ne olduğunu fark edecek.

Arka Kapak Yazısı:

Tılsım; bir mucizeyi harekete geçirmektir. Kadere yeni bir akış kazandırmaktır. Şifayı başlatmaktır. Gerisi tamamen sana kalmış…

Peki, nasıl yapılır tılsım?

Binlerce ritüeli vardır… Belki binlercesi daha vardır bilinmeyen… Lakin bunların hiçbir önemi yok… İyi bir tılsım gücünü ritüellerinden almaz… Ritüel sadece rotadır. Mucizeyi başlatacak olan tılsımı yapabilmek için üç şeye ihtiyaç vardır.

Niyet, inanç ve eylem…

Bütün bunları etkili bir şekilde bir araya getirebilmek elbette sanatkârca bir incelik, bilgi ve deneyim gerektirir.

AYNALI TILSIMLAR DÜKKÂNI, sokakta karşılaşmaları bile neredeyse imkânsız gibi görünen birbirine hiç benzemeyen beş kişiyi, Balat’ta bir mum dükkânında bir araya getiriyor. Her biri kişisel tarihinde görünmeyen gizli yaralar almış bu beş karakter, yaşamlarını değiştirecek olan o kararı verdiklerinde dünyanın en eski, en kadim tılsımını gerçekleştirmeye başladıklarının farkında bile değillerdi.

Melda Kamhi Kosif’in ilk romanı AYNALI TILSIMLAR DÜKKÂNI sonsuz bir evrensel sistemi küçücük bir mum dükkânının içine sığabilen basit ama sert deneyimlerle anlatıyor.

Yazar Hakkında:

Melda Kamhi Kosif 29 Ekim 1980’de İstanbul’da doğdu. Cenevre’deki Institut Le Rosey’den mezun olduktan sonra İngiltere’deki Buckinghamshire New University’de İçmimarlık okudu. Daha sonra Libera Academia di Belle Arte di Roma ve New York Görsel Sanatlar Okulu’nda Resim ve Çizim eğitimine devam etti. Resim dalında Gülhane-UNESCO “Hayalimdeki İstanbul” yarışmasında henüz altı yaşındayken ilk ödülünü aldı. 1996-1998 yılları arasında İsviçre’de düzenlenen ADSR-Sanat yarışmasında birincilik ödülleri kazandı. 2003 senesinde Roma Belediyesi’nin düzenlediği Sanatta İlerleme içerikli bir sergide yer alan tek yabancı ressam olarak eserlerini sergiledi ve yine aynı sergide belediye başkanı tarafından ödüllendirildi. Resim dalındaki çalışmalarını İstanbul, Cenevre ve Roma’da sergiledi. Resimlerinde de bolca insanın varoluş gizemine ve insan ruhunun derinliklerine değinen Melda Kamhi Kosif, kişisel gelişim üzerine İnsana Güven Akademisi’nde eğitim aldı. Acıbadem Üniversitesi sürekli eğitim ve gelişim merkezi tarafından da sertifikalandırıldı.

Ayrıca insan psikolojisi ve kozmos alanında dünyanın prestijli üniversiteleri arasında gösterilen Yale, Princeton ve Universteit Leiden’ın vermiş olduğu sertifika programlarına katıldı.

Sanat çalışmalarına İstanbul’da devam eden Melda Kamhi Kosif, heykel ve doğal taşlarla birleştirdiği TılsıM adlı bir mum markasının da yaratıcısı…

Atelier Do Be Mine adlı seramik atölyesinin de kurucu ortaklarından olan Kosif, aile şirketleri olan Profilo Holding’de yönetim kurulunda görev alıyor.

Küçük yaşlardan beri şiir ve öyküler yazan Melda Kamhi Kosif yaratma içgüdüsüyle AYNALI TILSIMLAR DÜKKÂNI adlı ilk romanını kaleme aldı. Genç yazar aynı zamanda iki kız çocuğu annesi…

Katkı sağladığı eserler:

İyiliğin Hareket Hali, Metin Hara

Mükemmeli Arayan Kadın, Emre Alkin (Kapak çizim ve resimler)

Panzehir (Film), 2014

Çaba Gala (Tiyatro), 2012

edebiyathaber.net (3 Şubat 2020)

Yorum yapın