Berlin Film Festivali yolunda bir Türkçe kitap!

Ocak 24, 2014

Berlin Film Festivali yolunda bir Türkçe kitap!

berlin-film-festivali-yolunda-turkce-kitap_normal_4864732Berlin Film Festivali’nin dünyanın en büyük telif alışverişinin yapıldığı Frankfurt Kitap Fuarı’yla yıllardan beri sürdürdüğü kitapların uyarlama haklarının tanıtım programı Books at Berlinale’e ilk defa bir Türkçe kitap seçildi. Hakan Günday, son romanı ‘Daha’ ile Books at Berlinale’deki ilk Türkiyeli yazar olma özelliğini taşıyor.

Yapımcılar edebi eserleri tanıyacak

11 Şubat 2014’te Berlin Film Festivali’nin Books at Berlinale bölümünde dünyanın dört bir yanından gelen yüz elli film yapımcısı, beyazperdeye uyarlanabilecek on bir edebi eseri yakından tanıma şansı bulacak. Davetli yapımcılar, kitapların uyarlama hakkı sahipleri, uluslararası yayıncılar ve edebiyat ajanslarıyla bir araya gelerek edebiyat dünyasıyla iletişim sağlama fırsatı bulacak ve film haklarını doğrudan elde etme şansını kazanacak.

Bu yıl yirmi beşten fazla ülkeden yüz yirminin üzerinde eserin aday gösterildiği Books at Berlinale, seçilen on bir kitap,  yeni basılan, en çok satanlara girmiş ve/veya ödül sahibi eserlerden oluşuyor.

hakan-gündayBirleşik Krallık, Almanya, Fransa, Hollanda gibi ülkelerin farklı ajans ve yayınevlerinden seçilen katılımcılar arasında Türkiye’den Hakan Günday‘ın yayın haklarını temsil eden Kalem Ajans da bulunacak.

Festival direktörü Dieter Kosslick, festivale dair görüşlerini şöyle aktarıyor: “Books at Berlinale geçtiğimiz yıllar içinde uluslararası film festivalleri arasında edebi eserler için pazar oluşturan ilk festival olarak dünya çapında bir yer edindi.

Şimdi ise film ve edebi eserler arasındaki ağı ileriye taşıyarak edebiyat uyarlamalarına ilgi duyan daha fazla yapımcıyı buraya getirmeyi planlıyor.

Books at Berlinale, Berlinale tarafından ve Frankfurt Kitap Fuarı işbirliğiyle 2006’dan beri düzenleniyor.

24 Ocak 2014

Yorum yapın