Bellek kavramı tartışılıyor

Mart 7, 2018

Bellek kavramı tartışılıyor

Akbank Sanat, Kasım 2017 – Mayıs 2018 tarihleri arasında düzenlediği Felsefe Seminerleri Dizisi ile son yıllarda felsefenin, bilişsel bilimin, kültürel çalışmaların, tarihin, siyaset biliminin ve sanatın en önemli kavramlarından biri haline gelen “bellek” kavramını ele alıyor.

Çağdaş felsefenin bellek, hatırlama ve unutuş üzerine sorduğu soruları psikoloji, psikanaliz, sosyoloji, fotoğraf, mimarlık ve görsel sanatlar disiplinleri içerisinde ele alınacağı Akbank Sanat Felsefe Seminerleri Dizisi, Mart ayında sosyolog, sanat tarihçisi ve araştırmacı yazar Doç. Dr. Pelin Tan ve Fotoğraf Sanatçısı Orhan Cem Çetin’i ağırlıyor.

Doç. Dr. Pelin Tan’ın Bellek ve Mimarlık başlığı ile 15 Mart Perşembe günü saat: 18.30’da Akbank Sanat’ta gerçekleştirilecek seminerde, Lübnanlı düşünür Jalal Toufic’in “harabe”, İranlı felsefeci Reza Negarestani’nin “çürüme ve formların” inşa süreci ve Mimar Eyal Weizman’ın “yıkım mimarlığı” kavramları çerçevesinde; savaş sonrası kent, eşik mekânlar ve yıkıntı mahalleler üzerinden mimarlık ve bellek tartışılacak.

Fotoğraf Sanatçısı Orhan Cem Çetin’in katılımı ile 30 Mart Perşembe günü saat: 18.30’da Akbank Sanat’ta gerçekleştirilecek Bellek ve Fotoğraf başlıklı seminerde ise fotoğraf ve bellek arasındaki aşk-nefret ilişkisi tartışmaya açılacak.

Etkinlik ücretsiz. Ücretsiz etkinliklerde katılım sayısı sınırlı olup etkinlik davetiyesi bir saat öncesinden Akbank Sanat gişesinden temin edilebilir.

Program:

Doç. Dr. Pelin Tan“Bellek ve Mimarlık” / 15 Mart Perşembe 2018 saat: 18.30

Orhan Cem Çetin “Bellek ve Fotoğraf” / 30 Mart Perşembe 2018 saat: 18.30

edebiyathaber.net (7 Mart 2018)

Yorum yapın