Behzat amirimiz dönüyor mu yoksa?

Eylül 8, 2017

Behzat amirimiz dönüyor mu yoksa?

Posta gazetesi yazarı Mesut Yar, hafızalara kazınan ‘Behzat Ç.’ dizisinin internet dizisi olarak dönmesine ‘ramak’ kaldığını yazdı.

Yazar Emrah Serbes’in ‘Her Temas İz Bırakır’ ve ‘Son Hafriyat’ kitaplarındaki karakteri Behzat Ç., Star TV’de ‘Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi’ adıyla 2010-2013 yılları arasında üç sezon olarak yayınlanmıştı.

Dizinin ikinci sezonu öncesi ‘Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm’, final sezonunun sonunda ise ‘Behzat Ç. Ankara Yanıyor’ adıyla iki sinema filmi de gösterime girmişti.

Dizinin yeniden gösterime gireceğine dair iddialar dönem dönem gündeme gelirken, dizinin yaratıcısı Emrah Serbes son olarak “Behzat Ç. için yüreğimde ve zihnimde ne varsa çalışıyorum, bana sormayın artık, gün gelir gerekli açıklama yapılır” mesajını paylaşmıştı.

Posta yazarı, ‘Behzat Amir dönüyor mu?’ başlıklı yazısında Mesut Yar, dizinin geleceğiyle ilgili şöyle yazdı: “Yaz başında ‘büyük olasılıkla şifreli bir kanal’ olarak dillendiriliyordu. Ancak sonra ses çıkmadı. Emrah Serbes’in fotoğrafları üzerine yaptığım küçük bir araştırma beni dünya çapında bir adrese çıkardı. ‘Behzat Ç.’nin elbette Türkiye odaklı ama dünya pazarına açılan bir internet dizisi olarak deyim yerindeyse hayatımıza girmesine ramak kaldı. Özet geçersek, Behzat Amirim dönüyor sevgili okur!”

edebiyathaber.net (8 Eylül 2017)

Yorum yapın