Behçet Çelik’in ilk çocuk romanı “Çantasızlar Kampı” raflarda

Eylül 20, 2016

Behçet Çelik’in ilk çocuk romanı “Çantasızlar Kampı” raflarda

Cantasizlar Kampi kpk ozlBehçet Çelik’in ilk çocuk romanı “Çantasızlar Kampı”, 8-12 yaş grubu için Günışığı Kitaplığı etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Çağdaş edebiyatımızın önemli öykücülerinden Behçet Çelik, ilk çocuk romanında oyunların peşine takılıyor. Köprü Kitaplar koleksiyonu için yazdığı Sınıfın Yenisi adlı ilkgençlik romanının ardından, bu kez sıcacık bir dünya yaratan yazar, etkili ve yalın diliyle arkadaşlığı, dayanışmayı ve nesillerarası iletişimi anlatıyor. Aile ortamında yaşanan eğlenceli yaz kampı sayesinde yetişkinlere de yeni yaratıcı öneriler sunan roman, yaşam alanlarındaki köklü değişikliklerin çocuklar ve yetişkinler üzerindeki etkilerini incelikle düşündürüyor, unutulan iyiliği fısıldıyor.

Yaz tatili için bir araya gelen beş çocuk, ağır okul çantalarından kurtulmuştu. Üstelik, ağaçlarla çevrili, şirin bir mahallede kamp yapma şansını bulmuşlardı. Bahçelerinde top koşturdukları evler, hızla değişen ve “yükselen” çevre binalara benzemiyordu. Boş apartmandaki evini terk etmeyen Akif Amca’nın karşı dairesini kendilerine “yuva” seçen Çantasızlar, kapıya asma kilit takıldığı gün, duruma el koymaya karar verdiler, ama nasıl?..

Behçet Çelik

1968’de Adana’da doğdu. 1990’da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. On dokuz yaşındayken Varlık dergisinde yayımlanan ilk öyküsünün (1987) ardından, öykü, deneme ve çevirileri çeşitli gazetelerde, Notos gibi edebiyat dergilerinde yer aldı. 1989 Akademi Kitabevi Öykü Başarı Ödülü’nü kazandı. İki Deli Derviş (1992), Yazyalnızı (1996), Herkes Kadar (2002), Düğün Birahanesi (2004), 2008 Sait Faik Hikâye Armağanı’nı kazandığı Gün Ortasında Arzu ve 2011 Haldun Taner Öykü Ödülü’nü aldığı Diken Ucu adlı kitaplarıyla tanınan Çelik’in son öykü kitabı, Kaldığımız Yer (2015). Adana’ya Kar Yağmış (2006) ve Ateşle Atılmış Bir Çiçek (2012) adlı derlemelerinin yanı sıra Dünyanın Uğultusu (2009) ve Soluk Bir An (2012) adlı romanları da var. Günışığı Kitaplığı’nın Köprü Kitaplar koleksiyonu için yazdığı Sınıfın Yenisi (2011) adlı ilkgençlik romanıyla da dikkat çeken Çelik’in son kitabı bir çocuk romanı: Çantasızlar Kampı (2016). Behçet Çelik, eşiyle birlikte İstanbul’da yaşıyor.

edebiyathaber.net (20 Eylül 2016)

Yorum yapın