Beatrice Masini’den çocuklara: “Moda Lila’dan Sorulur”

Şubat 20, 2020

Beatrice Masini’den çocuklara: “Moda Lila’dan Sorulur”

Beatrice Masini’nin  yazdığı, Desideria Guicciardini’nin resimlediği “Güzel, Açıkgöz, Cesur Kızlar” dizisinin son kitabı “Moda Lila’dan Sorulur”, 8 ve üzeri yaş grubu için Nükhet Amanoel çevirisiyle Can Çocuk Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Otuzun üzerinde kitaba imza atan ve yapıtları birçok dile çevrilen İtalyan yazar Beatrice Masini’nin 12 kitaba ulaşan “Güzel, Açıkgöz, Cesur Kızlar” dizisi genç okurları cesur ve açıkgöz kızların sıra dışı hikâyeleriyle buluşturuyor.

Tıpkı sana benzeyen muhteşem kızların hikâyeleri… “Güzel, Açıkgöz, Cesur Kızlar” dizisi her kitabında farklı bir hikâye anlatıyor ama hepsinin merkezinde güzel, açıkgöz ve cesur kızlar yer alıyor. Can Çocuk Yayınları’nın Türkçeye kazandırdığı Moda Lila’dan Sorulur’da kahramanımız yine korkusuz bir kız çocuğu! Ödüllü yazar Beatrice Masini’nin kaleme aldığı seri, cesur ve akıllı kız çocuklarını yüreklendiriyor, kendi yeteneklerini keşfetme konusunda onlara ilham veriyor.

Lila’nın annesi, onu bir oyuncak bebek gibi giydirmeye bayılıyordu. Oysa Lila’nın kıyafetler konusunda büsbütün farklı zevkleri vardı. Lila yetenekli bakıcısı İda sayesinde tüm o fiyonk ve dantellerden nihayet kurtulacak, annesine modanın sade ama yine de güzel olabileceğini kanıtlayacaktı.

Arkadaşlarımın giyinme şekli hiç hoşuma gitmiyor. Ya annelerinin dediği gibi giyiniyorlar ya da bilezikten çoraba, hep aynı şeyleri istiyorlar. Oysa kıyafetimiz aracılığıyla kim olduğumuzu anlatmak son derece önemli.

Lila

***

“İtalyan yazar Masini’nin yedi kitaplık ‘Güzel, Açıkgöz, Cesur Kızlar’ serisi çocuklarımız için bir kazanım. Sadece çocuklarımız için değil, bu dünyanın daha fazla cesur ve akıllı kız çocuğuna ihtiyacı olduğunun bilincinde olan herkes için…”

 İyi Kitap (2014)

Beatrice Masini:

Beatrice Masini, doğup büyüdüğü şehir olan Milano’da yaşıyor. Yazarlık dışında çevirmenlik, editörlük ve gazetecilik yapıyor; fakat hepsinden önemlisi iki çocuk annesi. Masini, birçok edebi türde ve farklı konular hakkında yazıyor. Tüm yazdıklarında günümüz çocuklarını her yönüyle yansıtabilmek için olağanüstü hassasiyet gösteriyor. Yazmaya ve okumaya çok düşkün olan Masini’nin otuzun üstünde kitabı birçok dile çevrildi. 2004’te “En İyi Yazar” olarak İtalya’nın “Permio Andersen” ödülüne değer bulundu. Aynı zamanda Harry Potter kitaplarını da İtalyancaya kazandırdı. Güzel, Açıkgöz, Cesur Kızlar serisi Can Çocuk Yayınları’ndan çıkıyor.

edebiyathaber.net (20 Şubat 2020)

Yorum yapın