Beatrice Masini’den çocuklara: “Ancilla ve Şifalı Bitkiler”

Temmuz 15, 2019

Beatrice Masini’den çocuklara: “Ancilla ve Şifalı Bitkiler”

Beatrice Masini’nin “Güzel, Açıkgöz, Cesur Kızlar” dizisinin on birinci kitabı “Ancilla ve Şifalı Bitkiler”, Nükhet Amanoel çevirisiyle 7 yaş ve üstü için Can Çocuk Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Otuzun üzerinde kitaba imza atan ve yapıtları birçok dile çevrilen İtalyan yazar Beatrice Masini’nin 11 kitaba ulaşan “Güzel, Açıkgöz, Cesur Kızlar” dizisi genç okurları cesur ve açıkgöz kızların sıra dışı hikâyeleriyle buluşturuyor. Serinin on birinci kitabı Ancilla ve Şifalı Bitkiler, Nükhet Amanoel’in çevirisiyle, 7 yaş ve üstü tüm çocuklar için Can Çocuk raflarında.

Tıpkı sana benzeyen muhteşem kızların hikâyeleri… Güzel, Açıkgöz, Cesur Kızlar dizisi her kitabında farklı bir hikâye anlatıyor ama hepsinin merkezinde güzel, açıkgöz ve cesur kızlar yer alıyor. Can Çocuk Yayınları’nın Türkçeye kazandırdığı Ancilla ve Şifalı Bitkiler’de kahramanımız yine korkusuz bir kız çocuğu! Ödüllü yazar Beatrice Masini’nin kaleme aldığı seri, cesur ve akıllı kız çocuklarını, kendi yeteneklerini keşfetme konusunda yüreklendirmeye devam ediyor.

Yüzyıllar önce insanlar cadıların varlığına inanır ve onlardan korkardı. Cadı olduğunu düşündükleri kişilere korkunç davranırlardı. İşte Ancilla’nın başına gelen de buydu.

Oysa küçük kızın tek kabahati, otları ayırt edebilmesi ve ormanın kıyısında yaşadığı evde anneannesiyle birlikte şifalı karışımlar hazırlamasıydı. Fakat Ancilla farklıydı, başına gelen talihsizliğin üstesinden yeteneği sayesinde gelmeyi başaracak ve insanlara yardım edecekti.

‘Otları seviyorum. Rüzgâr onları okşadığında sanki şarkı söylüyorlar.

Her zaman çok güzel kokuyorlar. Sadeler, alçakgönüllüler ve tüm toprağı bir örtü gibi kaplıyorlar. Üstelik tadına bakarsan şifa dağıtıyorlar.’

Ancilla

***

“İtalyan yazar Masini’nin yedi kitaplık ‘Güzel, Açıkgöz, Cesur Kızlar’ serisi çocuklarımız için

bir kazanım. Sadece çocuklarımız için değil, bu dünyanın daha fazla cesur ve akıllı

kız çocuğuna ihtiyacı olduğunun bilincinde olan herkes için…”

İyi Kitap (2014) 

Beatrice Masini:

Beatrice Masini, doğup büyüdüğü şehir olan Milano’da yaşıyor. Yazarlık dışında çevirmenlik, editörlük ve gazetecilik yapıyor; fakat hepsinden önemlisi iki çocuk annesi. Masini, birçok edebi türde ve farklı konular hakkında yazıyor. Tüm yazdıklarında günümüz çocuklarını her yönüyle yansıtabilmek için olağanüstü hassasiyet gösteriyor. Yazmaya ve okumaya çok düşkün olan Masini’nin otuzun üstünde kitabı birçok dile çevrildi. 2004’te “En İyi Yazar” olarak İtalya’nın “Permio Andersen” ödülüne değer bulundu. Aynı zamanda Harry Potter kitaplarını da İtalyancaya kazandırdı. Güzel, Açıkgöz, Cesur Kızlar serisi Can Çocuk Yayınları’ndan çıkıyor.

edebiyathaber.net (15 Temmuz 2019)

Yorum yapın