İşte, yolculukta dinlenebilecek klasikleşmiş şarkılar!

Nisan 9, 2023

İşte, yolculukta dinlenebilecek klasikleşmiş şarkılar!

Oggusto’dan Zeynep Özar Berksu’nun ilgi çekici haberine göre, uzun yolda dinlemelik şarkılar listesi şöyle:

Bruce Springsteen, Born to Run

‘Yolculuk şarkısı’ tanımını en iyi karşılayan 1975 tarihli bir rock efsanesi. Springsteen’in sıkı vokalleri ve kalp çarpıntısı melodisi ile umursamaz bir tavır takınarak yola devam etmek için ideal.

Bob Dylan, Like A Rolling Stone

Herkesin bir ‘serseri’ olabileceği mesajını veren 1965 çıkışlı Dylan şarkısı. Zira hepimiz bir başımıza olmayı, eve değil de tamamen bir bilinmeye doğru yol aldığımızı, bir kaya gibi yuvarlandığımızı bir şekilde biliyoruz.

Prince, Little Red Corvette

Sonsuza kadar yaşayacak şarkılar yaptığı için Prince’e minnettarız; ve yolda dinlenebilecek en iyi şarkılardan birisine imza attığı için. Özellikle düzlükte, tarlaların uzandığı bir yolda dinlerken daha çok keyif alacağınızdan eminiz.

Iggy Pop, Passenger

Her yolculuk listesi biraz punk tınılarına açıktır ve Iggy Pop bunun için hazır ve nazırdır. Göçebe bir yolcunun otomobil camından geçen şehir silüetlerini tanımladığı sözleri ve incelikli melodisi ile listenizde yerini alabilir.

Ray Charles, Hit The Road Jack

Takvimler 1961’i gösterdiğinde Ray Charles, sayısız televizyon programına, filme ve reklama on yıllarca fon müziği olacak bir parça yayınladı; Hit The Road Jack. Basitliği ile insanı anında içine çeken şarkının listenizin sonunda olması halinde tüm gün dilinize dolanacağını da garanti edebiliriz.

https://www.youtube.com/watch?v=0rEsVp5tiDQ

Talking Heads, Road to Nowhere

Navigasyon sistemleri çağında dahi, kaybolmaya mahkumuz. Kimi zaman haritanızı güncellememiş olursunuz veya GPS’iniz kapalı yolları belirlememiştir. Bunu fark ettiğiniz andan sonra yaşanan ‘sadece yola devam etme’ arzusu vardır ya, işte o anda dinlemeniz gereken bir şarkı bu; hiçbir yere giden yolun şarkısı.

Tracy Chapman, Fast Car

Bir çiftin başka bir yerde yeni bir yaşam inşa etme çabasını anlatan şarkı değişimle, bulunulan durumdan kaçmakla alakalı. Eğer kaçıp yola çıkma ve devam etme duygusunu sarmalayan bir tını varsa, o da Chapman’ın 1988 tarihli şarkısıdır.

Tom Petty, Runnin’ Down A Dream

Bu şarkı olmadan yol listenizi tamamlamış sayılmazsınız. 1989 tarihli rock melodileri Petty’nin, “Bu mükemmel bir gün, güneş batıyor / Radyom açık, yoldayım,” sözleri ile başlıyor. Şunu hayal edin; güzel bir gün, güneş batıyor ve yoldasınız. Mükemmel.

Broken Bells, The High Road

Şarkı yolda değil fakat hayatta gezinmek hakkında olduğu için his olarak aslında son derece yakın duygular paylaşıyor. İkili bize bazen birçok yanlış dönüşün ana yola ulaştıracağını hatırlatıyor.

Queen, Bohemian Rhapsody

Evet, yolla veya yolda olmakla alakalı bir şarkı değil Bohemian Rhapsody; yine de bu epik Queen marşını yol arkadaşlarınızla bir ağızdan söylemenin keyfi paha biçilemez.

Anderson .Paak, Parking Lot

2017 Grammy adayı, son albümü Malibu ile müzik endüstrisinin kalbini çaldı ve her yolculuk için mükemmel bir de şarkıya imza attı. Parking Lot tam olarak sürüşle alakalı olmasa da içinden bir satırı kolayca çekip çıkarabiliriz: “Park yerini hatırlamıyorum / Söylediğimiz şarkıyı hatırlıyorum.” Hafızanızın derinliklerine inin, mutlaka böyle bir anıya rastlayacaksınız.

Edward Sharpe & the Magnetic Zeros, Home

Bu bir aşk şarkısı olsa da ve “Ev / Eve gelmeme izin ver / Ev seninle birlikte olduğum her yerdir,” dese de, metaforik bir eve dönüş marşı da aynı zamanda. Zira eğer eve dönüyorsanız, evi özlediyseniz veya bu ikisinin arasında bir yerdeyseniz, ihtiyacınız olan tek şey ‘ev’dir.

Arcade Fire, Keep The Car Running

Eğer Arcade Fire’nin müziğini karakterize edecek bir tabir varsa o da, ivediliktir. Grubun en gösterişli albümü 2007 çıkışlı Neon Bible’de yer alan parça çocukluk kabuslarının üstesinden en iyi yola çıkarak gelinebileceğini anlatıyor.

Paul Simon, Graceland

Carrie Fisher’la olan başarısız evliliğinin ardından oğluyla birlikte Graceland’e doğru yola çıkan Paul Simon’un nostaljik ve umut dolu yolculuğunun hikayesi, muazzam bir yol deneyimi anlatıyor.

Electric Light Orchestra, Mr. Blue Sky

Bu şarkının en hoş yanı, dakikada 176 vuruş yapması. Bu da demek oluyor ki bu parçayı dinlerken pencereyi açıp rüzgarın saçlarınızın arasından esmesine izin verebilirsiniz. Yol hiç bitmesin isteyeceksiniz.

Kaynak:  Oggusto

Yorum yapın