Başkentte Kültür Sanat Günleri

Nisan 20, 2012

Başkentte Kültür Sanat Günleri

Ankara Nazım Hikmet Kültür Merkezi ‘’Başkentte Kültür Sanat Yaşamı’’ adı altında bir dizi etkinliğe ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Etkinliklerin ilki 22 Nisan Pazar 14:00 de Edebiyat Forumu’yla başlıyor.

Ankara Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nin düzenlediği “Başkentte Kültür Sanat Yaşamı” etkinlikleri Pazar günü başlıyor. Geçmişten günümüze başkentin kültürel serüvenin tartışılacağı Nisan ayındaki forumun bu ayki başlığı edebiyat olacak. Forumda, konunun üretici ve düşünürleri forum konuğu olarak düşüncelerini tartışacak, dileyen sanatçı bildiriler sunacak. Forumun sonunda forum katılımcılarından oluşan bir heyet tarafından ‘’Sonuç Bildirgesi’’ hazırlanacak ve bu bildirge kamuoyuna sunulacak.

22 Nisan'da gerçekleştirilecek edebiyat oturumunu yazar-şair Abdullah Nefes yönetecek. Forumda geçmişi özlemek, bugünle yüzleşmek, tüm alanlarda yazarlar ve sorunları, okur ve dinleyici analizi, kültür merkezlerinin işlevleri ve ne yapmalı gibi başlıklar tartışılacak.

Foruma katılan aydın ve sanatçılar:

A.Adnan Azar, Abdülkadir Budak, Ahmet Abakay, Ahmet Antmen, Ahmet Özer, Ahmet Yıldız, Alaattin Topçu, Ali Rıza Kars, Attila Aşut, Aydanur Saraç, B. Sadık Albayrak, Celal Binzet, Celal İnal, Cennet Bilek, Emine Aydoğdu, Emre Falay, Erdal Ateş, Erdal Atıcı, Eren Aysan, Erhan Pınarbaşı, Fatma Üçpınar, Feridun Büyükyıldız, Fettah Köleli, Gökhan Cengizhan, Hasan Sertkaya, Hüseyin Atabaş, Lale Dilligil, Mehmet Bozkurt, Mesut Odman, Metin Turan, Musa Aydoğan, Müslüm Kabadayı, Nihat Taydaş,Özcan Öztürk, Pelin Buzluk, Remzi İnanç, Remzi Özmen, Sabahattin Şerif, Sedat Örsel, Serdar Koç, Serpil Güvenç, Şenay Eroğlu Aksoy, Tuncay Çelen, Turgut Türksoy,Yusuf Şaylan, Zerrin Taşpınar, Zeynep Kurada.

Kaynak: sol.org.tr (20 Nisan 2012)

Yorum yapın