Barış Pirhasan’ın şiirlerini merak edenler için bir fırsat

Haziran 8, 2018

Barış Pirhasan’ın şiirlerini merak edenler için bir fırsat

Şair, yazar, senarist ve yönetmen Barış Pirhasan’ın yeni şiirlerinin yer aldığı Ölümden Sonra Aşk ve önceki dönem şiirlerinden oluşan Bütün Şiirleri Karakarga Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Ölümden Sonra Aşk

Arka kapaktan:

Umut, babadan kalan ağır miras; eğip bükmeden, kırıp dökmeden taşınacak. Gazi, Yenibosna, Berlin, Cohen, Sırrı Süreyya, Berkin… Tarihin kaldırımından yola fırlamış ne kadar romantik, delikanlı çocuk varsa, onların aşkına umut taşınacak.

Ölümden Sonra Aşk, acısıyla ve güzelliğiyle yayılmacı. Barış Pirhasan terk ediyor, özlüyor, unuttukça hatırlıyor, korkuyor, bıkıyor, kavuşuyor ve insanı şiir yazmaya özendiren bir mana trafiğine çıkarıyor.

Bütün Şiirleri

1960 sonrası toplumcu şiirin ikinci kuşak şairleri arasında yer alan şair, yazar, senarist ve yönetmen Barış Pirhasan’ın Bütün Şiirleri yeniden okurlarla buluşuyor.

Arka kapaktan:

Barış Pirhasan’ın 1985-2012 yılları arasında yazdığı tüm şiirleri bu kitapta toplandı.

Durmadan koşan, durduğunda bile giden ve en huzurlu anında bile kıpırtılı şiirler bunlar.

Hâlin, hareketin, oluşun zarif tariflerini vermiyor; gelişigüzel, alışılmış, sığ ve süslü ne varsa, onun röntgenini çekiyor. Şair bir yandan kendini de dikizliyor.

Aşk ve kedi, Amerika ve hastanedeki melekler, kırmızı tarihten sallanan beyaz mendiller, coşkulu bir ritimle birbirine karışıyor…

– Aşkla Kedi Arasındaki Yedi Benzerlik (2012)

– Babam Benden Hiçbir Şey Anlamıyor (1995)

– Tarih Kötüdür / İmzasız El Yazıları (1985)

Barış Pirhasan kimdir?

18 Nisan 1951 doğumlu Türk yönetmen, senarist, şair Barış Pirhasan, Vedat Türkali’nin oğludur. Pirhasan, sinemaya senarist olarak bilim kurgu türünde olan 1983 yapımı Badi filmiyle başlamıştır. 1985 ve 1990 yılları arasında, Atıf Yılmaz’ın yönetmenliğini yaptığı Adı Vasfiye, Aaahh Belinda, Değirmen, Asiye Nasıl Kurtulur, Kadının Adı Yok ve Bekle Dedim Gölgeye adlı altı filmin senaryosunu yazmıştır. 1989 yılında ilk yönetmenlik deneyimi olan Küçük Balıklar Üzerine Bir Masal filminin senaristliğini ve yapımcılığını üstlenmiştir. “Hoşça Kal” adlı şiiri Kazım Koyuncu tarafından bestelenmiştir. Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunudur.

edebiyathaber.net (8 Haziran 2018)

Yorum yapın