“BAM’dan yeni oyun: Kader Can” | Tuğsan Ünlü

Şubat 11, 2019

“BAM’dan yeni oyun: Kader Can” | Tuğsan Ünlü

2016 yazında, Murat Mahmutyazıcıoğlu, Başak Kıvılcım Ertanoğlu, Ayfer Dönmez ve Melis Öz’ün Sen İstanbul’dan Daha Güzelsin oyunu için bir araya gelmeleriyle kurulan BAM, ikinci oyunu Kader Can ile izleyici karşısına çıkıyor.

Rap müzik sevdalısı bir genç olan Kader Can’ın,askerlik serüveninin öncesi ve sonrasıyla konu edildiği oyun, Türk tiyatrosundaki meddahlık geleneğinin izinden gidiyor. Deniz Karaoğlu’nun tek kişilik performansı sahne üzerinde Kader Can ile birlikte birçok farklı karaktere can veriyor.Bazen eğlenceli bir taksi şoförüne, bazen asabi bir komutana, bazen de kaygılı bir anneye dönüşebiliyor. Kişisel bir anlatı olarak süren tek perdelik oyun izleyicisine temas etmekten de geri durmuyor.

Müzikleri Ah! Kosmos tarafından yapılan oyunun yazar ve yönetmenliğini BAM’ın ilk oyununda olduğu gibi yine Murat Mahmutyazıcıoğlu üstleniyor.Prömiyerini 2019’a sayılı günler kala Kadıköy Theatron’da yapan oyun şu günlerde 15. temsiline hazırlanıyor.Şubat ve mart ayında Kadıköy Boa Sahne, TOY İstanbul ve TOY İzmir turnelerinin yanı sıra Kadıköy Theatron’daki temsilleriyle de izleyicisiyle buluşmaya devam edecek Kader Can.

“Babalar ölür, sonra çocukları… Bulut ölür, yağmur olur, insan ölür, toprak olur, rüzgar eser, kaya olur… Bundan da çok güzel rap olur.”

edebiyathaber.net (11 Şubat 2019)

Yorum yapın