Bahadır Yenişehirlioğlu’dan sarsıcı bir gidemeyiş hikayesi

Kasım 22, 2019

Bahadır Yenişehirlioğlu’dan sarsıcı bir gidemeyiş hikayesi

Bahadır Yenişehirlioğlu’nun “Antikacı” adlı romanı Timaş Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Romanları ve oyunculuğu ile Türkiye’de ve dünyada büyük ilgiyle takip edilen Bahadır Yenişehirlioğlu bu kez şaşırtıcı bir romanla çıkıyor okurlarının karşısına.

Her şeyi geride bırakıp çekip gitmek kolay mı? Kurmak için yıllarca uğraştığı düzeninden bir çırpıda vazgeçebilir mi insan? Geride bıraktıkların ne olacak? Sorumluluklarını ne yapacaksın? Gözünün içine muhabbetle bakanlar ne yapacak sensiz?

Peki ya hayallerin? Gerçekten yaşadığın hayatı istiyor musun? Bu kısacık ömrünü başkalarının istediği gibi mi sürdüreceksin? Benliğini bulmak için hiç mi uğraşmayacaksın? Gidebilirsen eğer, gittiğin yerde seni neler bekler? Gidemezsen kimdir aslında bunun sorumlusu?

Üsküdar’ın sırtlarından İstanbul’u sessizce izleyen o ev, içinde Antikacı Cemil Bey’in hikayesiyle birlikte neler barındırır?

Dün ve bugün arasında geliş gidişlerle ilerleyen hayat insanı sonunda nereye çıkarır?

Bir yanıyla babasının izdüşümü bir yanıyla onunla hesaplaşması bitmeyen bir karakter olan Cemil Bey’in yaşadığı esrarengiz bir geceyle bütün hayatı adeta yeniden kurulur.

Belki aradığımız şey, bakmaya hiç cesaret edemediğimiz yerdedir.

Bahadır Yenişehirlioğlu, Antikacı‘da sarsıcı bir kendiyle hesaplaşma hikayesini bir Türkiye panoraması üzerinden ustalıklı bir kurgu ve etkileyici bir üslupla anlatıyor.

“Benim için her şeyi bırakmış gibisin. Ya bunun için beni suçlarsan günün birinde…”

Editörün Görüşü

Antikacı, Bahadır Yenişehirlioğlu’nu yazarlık kariyerinin zirvesine taşıyor. Yazar diğer romanlarının üstüne koyarak müthiş bir üslup ve sağlam bir kurgu ile karşımıza çıkıyor. Antikacı pek çoğumuzun çevresinden izler bulabileceği bir aile ve dönüşüm öyküsü. Yenişehirlioğlu bu romanıyla kendi okurundan farklı kesimlere de ulaşacaktır.

“Kendi hayatımızın kahramanı olarak mı soluğumuz kesilecek yoksa içimizdeki kahramanı bulup çıkardığımız takdirde mi soluk alacağız?”    

edebiyathaber.net (22 Kasım 2019)

Yorum yapın