Aytül Akal’ın tüm masalları tek kitapta toplandı

Şubat 8, 2016

Aytül Akal’ın tüm masalları tek kitapta toplandı

masal masalAytül Akal’ın bütün masalları “Masal Masal Aytül Akal” adıyla tek bir kitapta toplanarak 3-8 yaş grubu çocuklar için Uçanbalık etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Çocuk ve gençlik edebiyatımızın “Kitap Perisi” Aytül Akal’ın, 1988 yılından bu yana kaleme aldığı bütün masalları tek bir kitapta: Masal Masal Aytül Akal.

Ciltli özel baskısıyla koleksiyon değeri taşıyan bu özel kitapta, Aytül Akal’ın birbirinden renkli elli sekiz masalına yer veriliyor. Altı bölüme ayrılan Masal Masal Aytül Akal, yazarın değişik yıllarda yayımlanmış Geceyi Sevmeyen ÇocukCanı Sıkılan ÇocukKardeş İsteyen ÇocukSabahı Boyayan ÇocukMasalları Arayan Çocuk adlı dizileri ile tek olarak basılan masal çalışmalarını bir araya getiriyor. Her bölümü değişik bir çizer tarafından yeniden resmedilen bu eser, Aytül Akal’ın masal külliyatını toplu halde gözler önüne sererek dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor.

Okurlarına gerçek bir masal şöleni vadeden Masal Masal Aytül Akal’da düşler hayalleri, hayaller gerçekleri kovalıyor… Bin bir rengin çiçek açtığı masallar, daima bir umudun peşinde koşturuyor. Neler yok ki Aytül Akal’ın içi içine sığmayan coşku dolu masal sepetinde: Uyumak istemeyen bir zürafadan, şımarık bir file; denizin altını merak eden bir vapurdan, yaramaz bir trafik lambasına onlarca değişik kahraman…

Çocukların aileleri ile birlikte ya da kendi başlarına keyifle okuyacakları Aytül Akal masalları, yeryüzündeki tüm çocukların hayal dünyasına konuk olmayı başararak Aytül Akal’ın edebi kişiliğini âdeta taçlandırıyor.

Her masalseverin kitaplığında bulundurması gereken bu değerli koleksiyon kitabı, birçok nesile yapıtlarıyla ilham veren Aytül Akal’ın yazarlık serüveninin de kilometre taşlarından birine dönüşüyor.

edebiyathaber.net (8 Şubat 2016)

Yorum yapın