Aytül Akal’dan “Ormanda Oyun Serisi”

Mayıs 29, 2015

Aytül Akal’dan “Ormanda Oyun Serisi”

ne-oynayalimAytül Akal’ın çocuklara yazdığı “Ormanda Oyun SerisiRedhouse Kidz etiketiyle yayımlandı.

Ormanda Oyun Serisi, on iki hayvanın başından geçen maceraları dört ayrı kitapta okurlara sunuyor. Çocuk edebiyatının sevilen ismi Aytül Akal’ın yazdığı bu seriyi, genç ve yetenekli çizer Mert Tugen resimledi. Ormanda Oyun Serisi’nde çocuklar geleneksel oyunları, taş boyamayı, öykü yazmayı ve meyve-sebzeleri dört ayrı kitaptan öğrenebilecek.

Kitaptaki sayfaların altında, görselde anlatılan konuyla ilgili bir soru var. Anne babalar çocuklarına bu soruları sorarak onlarla bir oyun oynar gibi kitabı okuyabilirler. Bu sayede hem çocuğun dikkati dağılmamış olur hem hikâye üzerine tahmin yürütebilir hem de hayvanlarla ilgili yeni şeyler öğrenebilir.

Serinin birinci kitabı Ne Oynayalım?’da ormandaki hayvanlar oyun oynamak için toplanır. Körebe, birdirbir ve elim sende gibi oyunlar arasından birini seçmeye çalışırlar. Böylece çocuklar, teknolojinin yaygınlaşması ile artık iyice unutulmaya başlanan bu geleneksel oyunları öğrenmiş olurlar.

Ormanda Oyun Serisi’nin ikinci kitabı Ne Boyayalım?’da, ormandaki hayvanlar bu sefer resim yapmak için toplanır. Etrafta kâğıt bulamayınca, resim yapmak için başka bir çözüm bulmaları gerekir. Bu kitapta hayvanlar taş boyamaya çalışırken çocuklar da renkleri ve renklerin karışımını öğrenirler. Ayrıca taş boyama gibi eğlenceli bir etkinliği keşfederler. Haydi taş boyamaya!

edebiyathaber.net (29 Mayıs 2015) 

Yorum yapın