Aysun Pekşen’den “Altın Yıldız”

Mart 26, 2015

Aysun Pekşen’den “Altın Yıldız”

altin-yildiz-539647-Front-1Aysun Pekşen’in ilkgençlik romanı “Altın Yıldız”, Final Kültür Sanat Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Burcu, Efe, Gizem, Tolga, Betül ve Cenk…

Ankara’da üniversite sınavına hazırlanan 6 yakın arkadaşı sınava haftalar kala Mısır’daki gizemli bir tapınağın karanlık koridorlarına ne sürükleyebilir?

Burcu okulun girişine yakın bir duvara oturmuş annesini bekliyordu; birlikte diş hekimine gideceklerdi.
Bir süre yanına gelen bir sokak kedisiyle oyalandı, sonra okuldan çıkan hocalarına el salladı. Tam nerede kaldığını sormak üzere annesine telefon edecekti ki hızla ona doğru yaklaşan arabayı fark etti. Annesi gelip Burcu’nun tam önünde durdu.
Burcu arabaya binerken, “Nerede kaldın? Çok merak ettim,” dediyse de annesi cevap vermedi.
Diş kliniğine giden sapağı hızla geçtiler. “Anne, ne yapıyorsun? Randevuyu kaçıracağız!” dedi Burcu, ancak annesi söylediklerini duymamış gibi sessizce yola devam etti.
Anlaşılan, yolunda gitmeyen bir şeyler vardı. Annesinin direksiyonu tutan elleri titriyordu. Son sürat otobana çıktılar.
“Anne, nereye gidiyoruz?”
“Canım, cep telefonunu kapatabilir misin?” Burcu’nun annesinin bir gözü sürekli dikiz aynasındaydı.
“Neler oluyor anne?”
“Hadi bebeğim, söz dinle biraz, lütfen!”
Yol artık ıssızlaşmaya başlamıştı. Burcu koltuğunda huzursuzca kımıldandı.

Bu serüven okuru Altın Yıldız’a ulaştıracak…

Yazar hakkında

Aysun Eryılmaz Pekşen, 1975 yılında Ankara’da dünyaya geldi. 1996 yılında Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü’nden mezun olduktan sonra bir süre Ankara’nın Beypazarı ilçesinde sınıf öğretmeni olarak görev yaptı. 1999 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Histoloji Embriyoloji Anabilim Dalı’nda yüksek lisansını tamamladı ve ardından 1999 yılında KKTC’ye yerleşti.

Seyahat etmeyi, yeni ülkeleri ve farklı kültürleri keşfetmeyi seven Pekşen’in çeşitli dergi ve gazetelerde yayınlanmış gezi yazıları bulunmaktadır. Dünyanın çeşitli ülkelerindeki gezileri boyunca edindiği izlenimleri kitaplarına da yansıtan Pekşen’in, Final Kültür Sanat Yayınları tarafından Altın Yıldız, Aldorian–Kayıp Ülke ve Aldorian–Puslu Ayna adlı gençlik romanları yayınlanmıştır. Halen KKTC’de ikamet eden Aysun Pekşen, biyoloji öğretmeni olarak çalışmaktadır.

edebiyathaber.net (26 Mart 2015)

Yorum yapın