Ayşe Arman’dan “Gezi’nin Güzel İnsanları”

Eylül 24, 2013

Ayşe Arman’dan “Gezi’nin Güzel İnsanları”

Gazeteci Ayşe Arman, Gezi olayları süresince yaptığı röportajları Gezi’nin Güzel İnsanları adlı kitapta bir araya getirdi.

 “Görülmemiş güzellikte bir yazdı… Göreceğimizi hiç düşünmediğimiz şeyler gördük… Yaşayabileceğimizi hiç düşünmediğimiz şeyler yaşadık…”

Gazeteci Ayşe Arman, göreceğimizi veya yaşayacağımızı hiç düşünmediğimiz şeyleri hepimizin daha iyi anlayabilmesi adına, toplumun değişik kesimlerinin Gezi olaylarıyla ilgili görüş, duygu ve düşüncelerini bir araya getirerek kamuoyuyla paylaştı.

Gezi’nin Güzel İnsanları, Arman’ın Gezi olayları süresince yaptığı röportajları içeren, belge niteliğinde bir kitap. Ülke gündemini sarsan bu toplumsal olaya ilişkin ayrıntılı anlatımlar, olan bitene daha yakından bakmak ve anlamak isteyenler için önemli bir kaynak oluşturuyor. Kitapta, toplumun değişik kesimlerinden isimlerle birlikte, olaylardan doğrudan etkilenen kişilerle yapılmış birbirinden ilginç ve aydınlatıcı onlarca röportaj yer alıyor.

Gezi’nin Güzel İnsanları’nda, eylemler içinde yer almış birçok gencin ve LGBT gibi derneklerin temsilcilerinin yanı sıra, sanat, bilim, politika ve iş dünyasından birçok ünlü isim de Arman’ın sorularını yanıtlıyor. Sosyolog-Araştırmacı Evrim Kuran, oyuncu Levent Üzümcü, besteci Ayşe Önder, Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ, CHP Milletvekili Aylin Nazlıaka, eğitmen Aylin Kotil, avukat Bayram Vural, yazar Murat Menteş, Emniyet-Sen Genel Başkanı Faruk Sezer, Gezi’yi anlatan ve değerlendiren isimlerden birkaçı.

Olaylar sırasında hayatını kaybedenlerin veya ağır yaralananların yakınları ile yapılan röportajlar, Gezi’nin Güzel İnsanları’nın en önemli ve en iç acıtıcı bölümlerini oluşturuyor. Ali İsmail Korkmaz’ın ağabeyi Gürkan Korkmaz, Ethem Sarısülük’ün ağabeyi Mustafa Sarısülük, Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan, Lobna Allami’nin kardeşi Fatin Allami, insanın en yakınındaki kişiyi bir amaç uğruna kaybetmesinin hüzün ve acısını dile getirirken, olaylara ilişkin kişisel görüşlerini de paylaşıyorlar.

edebiyathaber.net (24 Eylül 2013)

Yorum yapın