Ayrıntı Yayınları’nın yeni dizisi: Sarı Kitaplar

Şubat 12, 2015

Ayrıntı Yayınları’nın yeni dizisi: Sarı Kitaplar

tuyAyrıntı Yayınları, Kürt Edebiyatı’nın en önemli isimlerini Sarı Kitaplar Dizisi’nde bir araya getiriyor. Hem Kürtçe hem de Türkçe yayımlanacak olan eserler, edebiyat dünyasında yeni bir soluk, yeni bir renk olacak.

Editörlüğünü Yavuz Ekinci‘nin üstlendiği Sarı Kitaplar Dizisin’de, Kürt olup başka dillerde yazan ve yazdığı dilde okunup beğenilen yazarların kitapları Kürtçe ve Türkçeye çevrilecek. Bu kitaplar ayrı ayrı yayınlanacak. Kürtçe ve Türkçe baskılar için aynı kapak kullanılacak. Yayınevi bu diziyle, bu kitapları hem Kürtçe hem de Türkçe okurlarına kazandırmayı amaçlıyor.

Sarı Kitaplar dizisinden Sherko Fatah, Salim Barakat, Cemil Turan, Şeyhmus Dağtekin, Ariel Sabar, Fawaz Hussain, Ali-Ashraf Darvishian ve Ali Muhammed Afgani’nin kitapları yayımlanacak.

“Binbir çiçekle bezeli bu topraklarda yeşeren diller solmasın diye, yurtsuz bırakılmış bir dil yurduna küsmesin diye ve yalnızca dilini konuşmak, diliyle yazmak isteyen yazarlar okurlarıyla bir an önce buluşsun” diyen Ayrıntı Yayınları’nın Sarı Kitaplar Dizisi’nde ilk durak, Kürt ve Arap edebiyatında önemli bir yeri olan Selim Berekât. Yayınevi, Türkçe adıyla Tüy, Kürtçe ismiyle Perik romanını okurla buluşturdu.

edebiyathaber.net (12 Şubat 2015)

Yorum yapın