Ayrıntı Yayınları’nın 1000. kitabında Ercan Kesal imzası da var

Şubat 10, 2017

Ayrıntı Yayınları’nın 1000. kitabında Ercan Kesal imzası da var

zamanin izinde kapak 1000.kitapErcan Kesal ve Enis Rıza’nın hazırladığı “Zamanın İzinde“, Ayrıntı Yayınları’nın 1.000. kitabı olarak yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Zamanın İzinde, geçmişin izleri ile geleceğin düşleri arasında mekik dokuyan bir çalışma. Enis Rıza’nın seçtiği ve uzun bir yüzyıldan parçalar yansıtan fotoğraflara Ercan Kesal kendi hayatından esinlerle metinler yazdı, sıradan insanların hayallerini toplumun aynasına yerleştirdi.
Dün geçmişte kalırken, yarına yeni yüzler ve yeni sözlerle varılır. Ama her yüz dünün acılarını kırışıklarla taşır ve her sözün bağrında da yarım kalmış hayaller saklıdır. Geçmiş bitmemiştir, şarkıların, resimlerin ve umutların içinde sonsuz bir nehir gibi yenilenerek akar. Zamanın İzinde, bizi o nehrin sert kıvrımlarına götürür ve ışığın suda parladığı kısa anlara daldırıp çıkarır.

İlk 16 sayfa için>>>

Enis Rıza
1948, Ankara doğumlu. Belgesel sinemacı, eğitmen, yazar. Galatasaray Lisesi’nde okudu. 1969’da “Genç Sinema” grubu ile belgesel ve kısa film çalışmalarına başladı. Çeşitli okullarda ve kurumlarda fotoğraf, sinema, belgesel sinema üzerine dersler verdi. 1969 yılında Genç Sinema Hareketi ve 1997 yılında Belgesel Sinemacılar Birliği’nin kurucuları arasında yer aldı. Toplumsal hafıza, arşiv, sözlü tarih, çeşitli araştırmalar ve kuramsal çalışmaları önemli uğraşları içinde.

Ercan Kesal
1959 Avanos/Nevşehir doğumlu. 1984 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Uzun yıllar Ankara, Keskin, Bala ve köylerinde sağlık ocağı hekimliği yaptı. Serbest hekimliğe başladığı yıllarda Uygulamalı Psikoloji ve Sosyal Antropoloji eğitimleri aldı. İlk şiir ve yazıları, tıp fakültesi öğrencisiyken, İzmir’de çıkan Dönem dergisinde yayımlandı. Mecburi hizmet yıllarında Son Reçete dergisinde söyleşiler yaptı, yazılar yazdı. 1990 yılından sonra geldiği İstanbul’da, Era Yayınları’nın kurucularından oldu. Şizofrengi’de yazdı. Radikal ve BirGün gazetelerinde hikâyeleri ve denemeleri yayımlandı. Senaryolar yazdı. Uzak filmindeki rolüyle başlayan sinema serüveni daha sonra birçok filmde oyuncu ve senarist olarak devam etti. Peri Gazozu (İletişim Yay., 2013), Evvel Zaman (İthaki Yay., 2014), Nasipse Adayız (İletişim Yay., 2015), Cin Aynası (İletişim Yay., 2016) adlı kitapları yayımlandı.

edebiyathaber.net (10 Şubat 2017)

Yorum yapın