Aylak Adam Öykü Ödülü başvuruları başlıyor!

Mayıs 27, 2014

Aylak Adam Öykü Ödülü başvuruları başlıyor!

1002954_383956788375676_799031795_nAylak Adam Yayınları, edebiyatımıza yeni isimler kazandırmak amacıyla 2014 yılından başlayarak her yıl öykü ödülü yarışması düzenleyeceğini duyurdu.

Bu yıl ilki verilecek ödüle, daha önce kitabı yayımlanmamış öykücüler, yaş sınırlaması olmaksızın kitap bütünlüğüne ulaşmış, yayıma hazır dosyalarıyla katılabileceklerdir. Dosyadaki öykülerin dergilerde yayımlanmış olması ödüle katılmaya engel değildir.

Aylak Adam Öykü Ödülü’nün bu yılki jürisi Adnan Özyalçıner, Necati Tosuner, Berna Durmaz, Kerem Işık, Pelin Buzluk, Bora Abdo ve Kadir Yüksel’den oluşuyor.

Ödüle katılacak dosyalarda ‘rumuz’ kullanılacaktır. Öykü dosyasına eklenecek, yazarı tarafından kapatılmış ayrı bir zarfta yazarın adı soyadı, kısa yaşam öyküsü, posta ve e-posta adresleri, telefon numaraları bulunacaktır.

Ödüle gönderilecek dosyalar bilgisayarda, 12 puntoyla, çift aralıklı olarak yazılmış olmalıdır ve 8 kopya olarak gönderilmelidir. Ayrıca dosyaya bir de CD kopyası eklenmelidir.

Ödüle son katılım tarihi 31 Ekim 2014’tür.

Ödül 14 Şubat 2015 tarihinde açıklanacak, düzenlenecek törenle sahibine verilecektir.

Ödül alan dosya üç ay içerisinde Aylak Adam Yayınları tarafından kitaplaştırılacaktır.

Ödül tutarı 2.500 TL’dir. (Bu tutar aynı zamanda kitabın ilk baskısının telif ücreti olacaktır.)

Dosyalar Aylak Adam Kültür Sanat Yayıncılık – Merkez Mah. Kesir Sok. Çakmak Apt. No: 5 / 4 Çekmeköy / İstanbul adresine posta ya da kargo yoluyla gönderilmelidir.

Ödüle gönderilen dosyalar iade edilmeyecektir. Seçici kurul uygun gördüğü takdirde ödülü iki dosya arasında paylaştırabilir.

edebiyathaber.net (27 Mayıs 2014)

Yorum yapın