Ayfer Tunç ve Murat Gülsoy’la Diyaloglar’da Fikret Ürgüp öyküleri konuşulacak

Şubat 24, 2015

Ayfer Tunç ve Murat Gülsoy’la Diyaloglar’da Fikret Ürgüp öyküleri konuşulacak

Nazım HikmetBoğaziçi Üniversitesi Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Merkezi ile Saint-Michel Lisesi işbirliğinde, 25 Mart Çarşamba günü saat 19.00’da Saint-Michel Fransız Lisesi Jeanne d’Arc Salonu’nda gerçekleşecek oturumun konusu, Fikret Ürgüp’ün hikâyeleri olacak.

Edebiyatımızın iki değerli ismi Ayfer Tunç ve Murat Gülsoy’un geçtiğimiz sene başlattığı Diyaloglar adlı oturum serisi, üçüncü oturumda Fikret Ürgüp’ü mercek altına alıyor.

“Çivili Sandıklar” hikâyesinin yazarı Fikret Ürgüp çivisiz ve sandıksız yaşamıştı ömrü boyunca. Nesi varsa ortadaydı. Açık seçik, sahici… Yaşarken de ölürken de… Şizofreni dünyasında yaşayanların kırılganlıklarında… Ahmet Hamdi Tanpınar’ın mektuplarında ve bakışlarında… Kışta… PortakaMa… Lautreamont’da… Mina Urgan’ın gözyaşlarında… Behçet Necatigil’in odasında ve anlayışında… Özdemir Asaf’ın telaşında… Nerval’in “Aurelia”sında… Sait Faik’in yaşama sevincinde ve daha çok yaşayabilmesinde… Asaf Halet Çelebi’nin rengarenk sakinliğine sızan münevverliğinde… Cahit Irgat’ın kardeşliğinde… “Karanlığın Günü”nde… Yeditepe’de… Sabahattin Eyüboğlu’nun kısa metrajlı övgüsünde… Ahmet Oktay’ın “Gizli Çekmece”sinde… Düşlerinde, düşüşlerinde, düşkünlüğünde, düşünürlüğünde… Nesi varsa ortadaydı. Açık seçik, sahici…

Etkinlik halka açık ve ücretsiz.

Adres: Saint-Michel Fransız Lisesi, Jeanne d’Arc Salonu

Abide-i Hürriyet Caddesi No: 17 Şişli İstanbul

edebiyathaber.net (24 Mart 2015)

Yorum yapın