Aydın İleri

Kasım 15, 2009

Aydın İleri

1977 yılında Kadıköy’de doğdu.
1998 -2002 yılları arasında İ.Ü Edebiyat Fakültesinde Kütüphanecilik Anabilim dalında lisans eğitimini, 2011 yılında M.Ü Bilgi ve Belge Yönetimi Yüksek Lisans eğitimini başarıyla tamamladı.
Aydın İleri’nin 2006 yılında yayınlanmış “Eşekle Gelen Aydınlık” isimli bir araştırma inceleme kitabı, (Anfora Yayıncılık) 2010 yılında yayınlanan “Olimpos Öyküleri” isimli ortak öykü kitabında bir öyküsü, (Yitik Ülke Yayınları) “80’lerde Çocuk Olmak” ve “90’lar Çocuk Mu Genç mi?” isimli kitap çalışmalarında bir deneme-anısı, (Yitik Ülke Yayınları) bulunmaktadır. www.edebiyathaber.net, Akşam Gazetesi Kitap Eki, Kitap Postası Dergisi ve çeşitli ulusal gazete ve internet sitelerinde, sosyal medyada kitap tanıtımları ve kültür sanat alanında güncel yazılar yazmakta, TV’lerde, radyolarda, okullarda ve kütüphanelerde kültür-sanat ve okuma kültürü temalı söyleşiler gerçekleştirmektedir.
İstanbul’da yaşayan Aydın İleri halen STK’larda gönüllü çalışmalarını sürdürmekte Türk Kütüphaneciler Derneği (TKD) Genel Başkan Yardımcısı Okul Kütüphanecileri Derneği (OKD) Basın ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesidir. Çocuk ve Gençlik Yayınları Derneği ve Çocuk Müzeleri Derneği üyesidir.
Kütüphaneci Filiz Yüksel İleri ile evli, Umut Barış İleri’nin babasıdır.
Serbest Kütüphaneci olan Aydın İleri Okumaya, yazmaya ve fotoğraf çekmeye devam etmektedir.

Yorum yapın