Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi Eskişehir’de

Ocak 26, 2016

Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi Eskişehir’de

karikatur-sergi Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nın ödül alan ve sergilenmeye değer görülen karikatürleri, İstanbul ve Adana’dan sonra şimdi de Eskişehir Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde sergilenmeye başlıyor. 26 Ocak Salı günü saat 18.00’de açılacak sergi, 15 Şubat’a kadar gezilebilecek.

Aydın Doğan Vakfı tarafından 32 yıldır düzenlenen ve dünya karikatürünü evrensel bir boyutta ele alan Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması, bu yıl 66 ülkeden 787 sanatçı ve 2.289 karikatüre ev sahipliği yaptı.

Aydın Doğan Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Eskişehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in açılışını gerçekleştireceği sergi, 15 Şubat’a kadar gezilebilecek.

Sergide, yarışmanın bu yılki birincisi Agim Sulaj (Arnavutluk), ikincisi Mohsen Nouri Najafi (İran) ve üçüncüsü Jalal Pirmarzabad’ın (İran) eserlerinin yanı sıra Başarı Ödülü alan ve sergilenmeye değer görülen karikatürler de yer alacak.

Seçici Kurul aynı zamanda yarışmada, Alberto Morales Ajubel (İspanya), Angel Boligan Corbo (Küba), Moacir Knorr Gutterres (Brezilya), Musa Gümüş, Cemalettin Güzeloğlu, Ishimaru Hide (Japonya), Frank Hoffmann (Almanya), Jose Antonio Garci Nieto (Meksika), Didier Pizzi (Fransa), Saman Torabi (İran), Jugoslav Vlahovic (Sırbistan) ve Mikhail Zlatkovsky (Rusya)’i Başarı Ödülü’ne değer gördü.

edebiyathaber.net (26 Ocak 2015)

Yorum yapın