Aydın Büke ile Müzikli Söyleşiler: “Romantizmin Işığı Clara”

Şubat 22, 2013

Aydın Büke ile Müzikli Söyleşiler: “Romantizmin Işığı Clara”

Ocak ayında ilk kez düzenlenen ve büyük bir ilgi gören ücretsiz etkinlik dizisi Aydın Büke ile Müzikli Söyleşiler, ikinci buluşmada Schumann’lar ve Brahms’ın çarpıcı ilişkisini ve etkileyici bestelerini sunmaya hazırlanıyor.

1853 yılının Eylül ayında Düsseldorf’ta ilk kez karşılaştıklarında Johannes Brahms henüz yirmi yaşındaydı. Yapıtlarına hayran olduğu dönemin tanınmış besteci Robert Schumann delikanlıyı içtenlikle karşılamış, onu sanatsal yönden tam anlamıyla kanatlarının altına almıştı. Çağın en tanınmış piyanistleri arasında gösterilen Clara Schumann ise genç Brahms’ın hayranlık duyduğu bir sanatçıydı. Ancak bu buluşma her üçünün yaşamını ve müzik tarihinin akışını derinden etkileyecek ve o günden sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktı.

Can Yayınları ve Borusan Müzik Evi’nin, “Aydın Büke ile Müzikli Söyleşiler” adı altında başlattığı ücretsiz etkinlik dizisi bu kez “Romantizmin Işığı Clara” ile devam ediyor. Kaleme aldığı biyografileriyle müzik tarihinde iz bırakan bestecilerin yaşamlarını ve dönemlerini okura tanıtmayı amaçlayan Aydın Büke, 27 Şubat 2013 Çarşamba akşamı saat 20.00’de Borusan Müzik Evi’nde Clara Schumann, Robert Schumann ve Johannes Brahms’ın iç içe örülmüş yaşamöykülerinden kesitler aktaracak. Söyleşi boyunca Pelin Halkacı Akın (Keman), Şebnem Ağrıdağ Usanmaz (Soprano) ve İris Şentürker (Piyano), üç sanatçının yapıtlarından örnekler seslendirecekler.

edebiyathaber.net (22 Şubat 2013)

Yorum yapın