Avustralya’nın en önemli yazarlarından Tim Winton’un öyküleri ilk kez Türkçede

Ağustos 1, 2017

Avustralya’nın en önemli yazarlarından Tim Winton’un öyküleri ilk kez Türkçede

Avustralyalı yazar Tim Winton’un Dönüş adlı öykü kitabı, Seda Çıngay Mellor çevirisiyle Yüz Kitap tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Dönüş, uçsuz bucaksız kumsallarıyla, balina istasyonlarıyla, çulsuz mahalleleriyle ve karavan parklarıyla bir liman kasabasının, Angelus’un, panoramasını çiziyor. Zamanların ve kahramanların iç içe girip durmadan yer değiştirdiği öykülerde çocukluğun, kardeşliğin, arkadaşlığın, aşkın, anneliğin, babalığın, emekçiliğin, berduşluğun çeşitli portreleri en ince detaylarına kadar resmediliyor.

Okyanus tuzu ve insan terinden mürekkep bu öyküler yüzünde doğum lekesi olan bir kıza âşık bir delikanlıyı, kumsaldaki tehlikeli oyunları, anlamı yiten başarıları, kıskanılan bir kardeşi, evi terk eden babasını arayan bir oğlu ve beklenmedik kazaları anlatıyor.

Çok hızlı değişen bir dünyada doğup büyüdüğü yere, zamana ve insanlara tutulup kalmış okurlar için.

“Winton, küçük kriz anlarını yakalama konusunda harikulade. Metin, kitap boyunca bir tür şiirle mayalanıyor. Öyle zarifçe yazılmış, öyle titizlikle inşa edilmiş bir kitap ki, okumak tam bir zevk.”
Sunday Telegraph

“Winton, karakterlerinin şişkin hırslarını, felç eden korkularını ve bastırılmış travmalarını açığa çıkarmak için maskeleri incelikle sıyırıp atıyor.”
Time Out

edebiyathaber.net (1 Ağustos 2017)

Yorum yapın