“Attila İlhan Şiir Ödülü” başvuruları açıldı

Ocak 5, 2016

“Attila İlhan Şiir Ödülü” başvuruları açıldı

atila-ilhanUsta şair Attila İlhan’ın anısını yaşatmak ve edebiyat dünyasına yeni yetenekler kazandırmak isteyen Karşıyaka Belediyesi, şiir yarışması açtı.

Birinci seçilecek eserin sahibi, “Attila İlhan Şiir Ödülü”nün ve 6 bin TL’nin sahibi olacak. Ödül töreni, İlhan’ın doğum yıldönümü olan 15 Haziran 2016 tarihinde yapılacak.

Yarışmaya katılmak isteyenler; eserlerini elden, posta ya da kargoyla, 22 Nisan 2016 tarihine kadar Karşıyaka Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne ulaştırabilecek.

Yarışmanın jürisinde ise edebiyat dünyasının önemli isimlerinden Doğan Hızlan, Ataol Behramoğlu, Hüseyin Yurttaş, Hidayet Karakuş, Ünal Ersözlü, Tuğrul Keskin ve Attila İlhan’ın ailesi adına Kerem Alışık yer alacak. Jürinin değerlendirmeleri sonucunda birinci seçilecek eser, Attila İlhan’ın doğum günü olan 15 Haziran’da, Bostanlı Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu’nda düzenlenecek törenle açıklanacak. “Attila İlhan Şiir Ödülü”ne layık görülen eserin sahibine, 6 bin TL para ödülü de verilecek. Yarışma ve katılım koşullarına ilişkin detaylı bilgi, Karşıyaka Belediyesi’nin resmi web sitesi www.karsiyaka.bel.tr adresinden alınabilecek.

edebiyathaber.net (5 Ocak 2016)

Yorum yapın