Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri için son tarih belli oldu

Mart 26, 2019

Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri için son tarih belli oldu

Attilâ İlhan Bilim, Sanat ve Kültür Vakfı tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri için son başvuru tarihi 15 Haziran olarak açıklandı.

Attilâ İlhan Bilim, Sanat ve Kültür Vakfı tarafından Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları desteğiyle Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri’nin bu yıl dördüncüsü düzenleniyor. 14 yıl önce hayatını kaybeden ünlü şair, romancı, gazeteci, senarist ve eleştirmen Attilâ İlhan’ın düşüncelerini ve anısını yaşatmak amacı ile düzenlenen Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri’nin dördüncüsü için son başvuru tarihi 15 Haziran Cumartesi günü olarak belirlendi.

Vefatının ardından, 2008 yılında İlhan ailesi tarafından kurulan Attilâ İlhan Bilim Sanat ve Kültür Vakfı’nca düzenlenen Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri yarışması ile Attilâ İlhan’ın eserlerinde yansımaları bulunan “ulusal kültür bileşimini gerçekleştirme” misyonuna layık olacak eserlerin desteklenmesi hedefleniyor. Attilâ İlhan Bilim Sanat ve Kültür Vakfı bu yarışma ile ayrıca, Attilâ İlhan’ın hayattayken yaptığı gibi gençleri, kadın şair ve romancıları teşvik etmeyi de amaçlıyor. Bu çerçevede 30 yaş altı erkek ve yaş sınırlaması olmaksızın kadın yazarlarının ilk roman ve ilk şiir kitaplarına da “Vakıf Özel teşvik Ödülü” veriliyor.

2018 yılı içerisinde yayımlanmış eserlerin katılabileceği yarışmada, Attilâ İlhan Edebiyat Ödülü’ne hak kazanan şiir kitabı ve roman sahibi 7.500 TL; Vakıf Özel Teşvik Ödülü’ne hak kazanan ilk şiir kitabı ve ilk roman sahibi ise 2.500 TL para ödülü sahibi olacak.

İki Ayrı Seçici Kurul

Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri’nin, Onursal Başkanlığı Doğan Hızlan tarafından üstlenilen, edebiyat dünyasının seçkin isimlerinden oluşan iki ayrı jürisi bulunuyor:

-Başkanlığını Selim İleri’nin üstlendiği Roman Seçici Kurulu’nun üyeleri Mehmet Eroğlu, Asuman Kafaoğlu Büke, Seval Şahin ve aile adına Ali Cem İlhan.
– Şiir Seçici Kurulu’nun Başkanı Metin Celal; üyeler A. Ali Ural, Haydar Ergülen, Adnan Özer ve aile adına Kerem Alışık.

Yarışmaya katılacak şair, yazar ya da yayınevlerinin, hangi kategoriden aday olunduğunu belirten (Attilâ İlhan Edebiyat Ödülü ya da Vakıf Özel Teşvik Ödülü) imzalı bir yazı ile 10 nüsha kitaplarını, 15 Haziran Cumartesi günü akşamına kadar Attilâ İlhan Bilim Sanat ve Kültür Vakfı’nın Sıraselviler Caddesi, Billurcu sokak No 26 kat 2 Taksim, Beyoğlu- 34433 İstanbul adresine teslim etmeleri gerekiyor.

Ödül kazanan eserler, Seçiciler Kurulların değerlendirmesinin ardından 2019 Kasım ayı içinde açıklanacak.

Kaynak: Hürriyet (26 Mart 2019)

Yorum yapın