“Atlas’ın Dünyası” çok renkli

Nisan 27, 2018

“Atlas’ın Dünyası” çok renkli

Berna Kumaş Sipahi’nin çocuklara yazdığı “Atlas’ın Dünyası: Mutlu Çocuklar Takımı”, 10 ve üzeri yaş grubu için Doğan ve Egmont etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Doğan ve Egmont’tan rengârenk, sevgi ve eğlence dolu bir seri geliyor. Atlas ve arkadaşlarının maceralarını anlatan serinin ilk kitabı Mutlu Çocuklar Takımı, tüm okurları iyilik yapmaya davet ediyor.

“Hayallerimden besleniyorum. Hayallerimi gerçekleştirme çabam, beni motive ediyor,” diyerek hayata bakışını özetleyen Berna Kumaş Sipahi, geçen sene yazdığı Gökten Üç Elma Düşmüyor romanının ardından bu kez de çocuklar için bir seriye imza atıyor.

Kendini en iyi ifade etme biçiminin yazmak olduğunu söyleyen Sipahi’nin, oğluna anlattığı hikayelerden yola çıkarak yazdığı “Atlas’ın Dünyası” başlıklı ve iyilik, yardımlaşma, etrafımızdaki insanlara karşı duyarlı olma ve sorumluluk alma gibi değerlerimizi içeren dörtlü seri, Doğan ve Egmont Yayıncılık’tan çıkıyor.

Serinin ilk kitabı, “Mutlu Çocuklar Takımı“ başlığını taşıyor. Dostluk, sevgi ve işbirliği temalarının keyifli bir dille işlendiği öyküde, Atlas’ın arkadaşlarıyla çıkacağı iyilik dolu maceralara giriş yapılıyor. Türkçe dersinde yardımlaşma konusunun işlendiği bir gün, Atlas’ın aklına harika bir fikir geliyor ve bu fikri arkadaşlarıyla paylaşmak için sabırsızlanıyor. Eve döner dönmez karnını çabucak doyuruyor ve koşarak parka gidiyor. Biricik, Sarp, Yaz ve Ali adlı
arkadaşlarıyla fikrini paylaştıktan sonra hep birlikte Mutlu Çocuklar Takımı’nı kuruyorlar. O günden sonra, karşılarına çıkacak her fırsatta iyilik yapmak üzere anlaşıyorlar ve eğlenceli maceralar başlıyor.

Gül Oralı’nın renkli ve özgün çizimleriyle süslenen Atlas’ın Dünyası adlı seri, yardımlaşmanın değerini paylaşırken doğa ve hayvan sevgisinin de hayatımızdaki önemini vurgulamayı ihmal etmiyor.

edebiyathaber.net (27 Nisan 2018)

Yorum yapın