AŞT’de yeni oyunlar

Kasım 1, 2017

AŞT’de yeni oyunlar

Amed Şehir Tiyatrosu (AŞT) Kasım ayında yeni oyunlarıyla seyircinin karşısına çıkacak. AŞT’nin sergi salonunda Murat Satıcı’nın “Sınırsız” adlı sergisi açılacak. Seyyar Sahne tiyatrosu ise “Trom” adlı oyunu ile Diyarbakırlı tiyatro severlerin karşısına çıkacak.

Murat Satıcı’nın “Sınırsız” adını taşıyan ilk kişisel resim sergisinin açılışı 3 Kasım’da gerçekleşecek. Aynı gün Daria Fo’nun yazdığı, Rüknettin Gün’ün yönettiği ve AŞT oyuncularının rol aldığı “Wê Hesab Neyê Dayin” (Hesap Ödenmeyecek) adlı oyunun prömiyeri yapılacak.

Dario Fo’nun 1974 yılında yazdığı ve Kürtçeye “Wê Hesab Neyê Dayin” adıyla uyarlanan oyun, İtalya varoşlarında yaşam ve sınıf mücadelesi veren işçilerin karşılaştıkları güçlükleri anlatıyor. İki işçi ailesinin gündelik yaşamlarının dışında gelişen olaylar karşısında, birbirlerine ve sisteme karşı verdikleri mücadeleyi anlatan oyun, hayat pahalılığı karşısında varoşlarda yaşayan insanların buna karşı çıkarak eski fiyatlar üzerinden alışveriş yapmaya karar vermelerini işliyor. Dario Fo sistemi eleştirirken olaylar karşısında insanların aldığı tutumu da sergiliyor.

ÇOCUKLAR İÇİN ‘SÊ EZOZOK’

Özer Tunca’nın yazdığı, Rüknettin Gün’ün yönettiği “Sê Ezezok” (Üç Bencil) adlı çocuk oyunu da Kasım ayında her hafta sonu çocuklar için saat 12:00’de sahnelenecek. Oyun, 3 soytarının, 24 numaralı otobüsü bekledikleri durakta yaşananları anlatıyor. Soytarıların güldürürken düşündürmeye çalışan hikayesi neredeyse hiç söz kullanılmadan, beden dili ile sahneye taşınıyor. İlk kez 5 Kasım saat 12.00’de çocukların beğenisine sunulacak oyun, Kasım ayı boyunca her hafta sonu çocuklarla buluşacak.

Seyyar sahne tiyatrosu da Kasım ayında Diyarbakır’da AŞT sahnesinde oyunlarını sergileyecek. Seyyar sahne, “Trom” adlı oyunla, 23 ve 24 Kasım tarihlerinde seyirci karşısına çıkacak.

Kaynak: Gazete Duvar (1 Kasım 2017)

Yorum yapın