Aslı Tohumcu’nun fantastik macera dizisi Eksimus Serüvenleri, çarpıcı bir finalle sona eriyor

Ekim 20, 2017

Aslı Tohumcu’nun fantastik macera dizisi Eksimus Serüvenleri, çarpıcı bir finalle sona eriyor

Aslı Tohumcu’nun fantastik macera dizisi Eksimus Serüvenleri’nin son kitabı “Her Çocuğun Hayali”, 11 yaş ve üzeri tüm okurlar için Can Çocuk Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Ailevi sırlar üzerine merak uyandıran kurgusuyla okurları heyecanlı maceralara sürükleyen ve Her Çocuğun Rüyası’yla üç kitaba ulaşan “Eksimus Serüvenleri”  raflarda yerini aldı.

Umay ve Kutlu, Doktor Eksimus’un adasından kaçmanın yollarını ararken, aileleri de onların izini bulmak için ellerinden geleni yapmaktadır. Zaman Akif Bey’in aleyhine işler gibi görünür ve beklenmedik işbirlikleri kurulurken, Doktor Eksimus hain planlarını yavaş yavaş hayata geçirmeye başlamıştır. Bu büyük çıkar çatışmasının bir kazananı olacak mıdır?..

Aslı Tohumcu’nun sevilen dizisi Eksimus Serüvenleri’nde macera çarpıcı bir finalle sona ererken, ikizler hayatta en çok neyin önemli olduğu, geçmişteki hatalarımızın nelere yol açabileceği, ortak özlemlerimiz ve sevdiklerimiz uğruna yapabileceklerimiz üzerine düşünüyor.

Her Çocuğun Rüyası’yla üç kitaba ulaşan bu heyecanlı serüven, Aslı Tohumcu’nun kaleminden, Elif Deneç’in kapak resimleriyle.

Kutlu kendini tutamayarak, “Sizi görene dek, canavarların var olmadığına
inanırdım,”  deyiverdi sesinde bariz bir tiksintiyle. “Yazık… gerçekten yazık!”

 “Bir şey bildiğin yok, çocuk!” diye kükredi birden Doktor. İkizler irkilerek adamdan birkaç adım uzaklaştılar. 

“Annenle baban seni pamuklara sararak büyütmüş, belli. Dünyanın ne kadar korkunç bir yer olduğunu, 

insanların bizim gibilerden kurtulmak için etmeyecekleri kötülük olmadığını daha bilmiyorsun. 

Ve sayemde asla öğrenmeyeceksin. Günün birinde bana şükredeceksin!”

 “Cennette yaşamadığımızı bilecek kadar çalışıyor kafam,” diye karşılık verdi Kutlu.
“Ama birileri hayatımı cehenneme çevirmeye kalkışacak olursa, onlara kesinlikle
aynı şekilde karşılık vermem. Bu, beni de en az onlar kadar kötü biri yapar çünkü.”

Doktor sesinde küçümsemeyle, “Seni buraya felsefe yap diye getirmedim, çocuk.
Hayallerimin büyüklüğünü ya da önemini kavramanı da beklemiyorum,” dedi.

Kutlu, “Üzgünüm,” diye karşılık verdi sesini kendisi bile duymakta güçlük çekerek.
“Bir insanın böyle vahşi bir hayal kurmasını anlayamıyorum, asla da anlayamayacağım.”

Aslı Tohumcu

1974’te Leverkusen’de doğan Aslı Tohumcu’nun çocukluğu Bursa’da geçti. İngiliz dili ve edebiyatı öğreniminin ardından çeşitli yayınevlerinde editörlük, TRT2’de muhabirlik, sunuculuk ve danışmanlık yaptı, kitap ekleri çıkardı. 2003’te yayımlananan ilk kitabı Abis’i, çeşitli dillere çevrilen ikinci kitabı Yok Bana Sensiz Hayat (2006) izledi. Konuk yazar olarak gittiği Den Haag’da yazdığı Welk Turkije Heeft U Het? (Hangi Türkiye’den Bahsediyorsun?) 2008’de Hollandaca basıldı. Kadın Öykülerinde İstanbul (2008), Merhaba Asker (2014) ve İstanbul Sokakları: 101 Yazardan 100 Sokak (2015) adlı derlemelere öyküleriyle katkıda bulundu. Şeytan Geçti (öyküler, 2010), Taş Uykusu (roman, 2010) ve Ölü Reşat’ı (roman, 2014), Kutlukhan Kutlu’yla hazırladığı Güçoburlar (2015) adlı bilimkurgu öyküleri derlemesi ve Sevil de Sevilme (2017) adlı öyküsü izledi. Çocuk kitapları üzerine köşe yazılarıyla tanınan Tohumcu, çocuklar için yazdığı iki ciltlik Üç, İkiii, Birr, Ateş!’in (2012) ardından, “Eksimus Serüvenleri” (2013) ve “Bolbadim Günlükleri” (2013) dizilerini kaleme aldı. Mizah dolu macera romanı Karadankaçanlar’ı (2015), küçükler için bir kütüphane macerası anlattığı Hışır Hışır Kırt Kırt (2016) ile çocuk, toplum ve çevre üzerine eleştirel bir roman niteliğindeki Dünyayı Döndüren Kız (2016) izledi. Yetişkinler ve çocuklar için yazmanın yanı sıra edebiyat üzerine yazılarını ve yazı atölyelerini sürdüren Asl​ı Tohumcu, kızı Tomris’le birlikte İstanbul’da yaşıyor. Dünyayı Döndüren Kız, Hışır Hışır Kırt Kırt, Karadankaçanlar, Üç, İkiii, Birr, Ateş! 1, Üç, İkiii, Birr, Ateş! 2, Üç Kişilik Ordu (Eksimus Serüvenleri 1), Yalancı Cennet (Eksimus Serüvenleri 2) adlı kitapları Can Çocuk Yayınları’ndan çıkıyor.

edebiyathaber.net (20 Ekim 2017)

Yorum yapın