Aslı Tohumcu’dan çocuklara: “Hışır Hışır Kırt Kırt”

Mart 29, 2016

Aslı Tohumcu’dan çocuklara: “Hışır Hışır Kırt Kırt”

hisir_hisir_kirt_kirt_kapak.inddAslı Tohumcu’nun yeni kitabı “Hışır Hışır Kırt Kırt 5 yaş ve üstü tüm çocuklar için Can Çocuk etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Şehrin, şehirden de güzel bir kütüphanesi vardı. Sadece çocukların üye olduğu bu kütüphanenin görevlisi Süreyya Hanım’ın günleri, çevrilen sayfaların hışırtısı eşliğinde geçerdi. Bir gün, bir şey ya da birileri, bu keyif dolu hışırtıya zarar verdi. Önce kapaklar yok oldu. Sonra cümleler eksildi kitaplardan. Derken sayfalar…  Süreyya Hanım, bu sorunun altından tek başına kalkabilir miydi?

Öykü ve romanlarıyla her yaşa dokunan Aslı Tohumcu bu öyküyü, okumaya yeni başlayan çocuklar için yazdı!

“Evvel zaman içinde değil, kalbur saman içinde hiç değil, bugüne çok da uzak olmayan bir zamanda geçiyor hikâyemiz… Ben diyeyim bundan birkaç ay önce, sen deyiver birkaç yıl önce… Dünyanın en güzel bir şehrinde, şehrin kendisinden de güzel bir kütüphanesi varmış. Kapıları, pencereleri, hatta masa ve sandalyeleri bile kitaptan bir kütüphaneymiş bu. Birbirinden güzel, birbirinden yaramaz tam yirmi çocuğun, aslında sadece çocukların üye olduğu bir kütüphaneymiş üstelik. Bu kütüphanenin bir de turuncu, kıvırcık saçlı; gözlüklü ve alçak sesli bir görevlisi varmış. Adı Süreyya Hanım’mış bu görevlinin ve kütüphane kuruldu kurulalı her şeyi ondan sorulurmuş.”

Aslı Tohumcu

Aslı Tohumcu 1974’te Almanya’da doğdu, çocukluğu Bursa’da geçti. İngiliz edebiyatı öğrenimi gördü; çeşitli yayınevlerinde editörlük, muhabirlik yaptı, kitap ekleri çıkardı. Yetişkinler ve çocuklar için yazmaya devam ediyor. Üç, İkiii, Birr, Ateş! Adlı 2 kitaplık serisi ve Üç Kişilik Ordu (Eksimus Serüvenleri 1), Yalancı Cennet (Eksimus Serüvenleri 2) ve Karadankaçanlar adlı kitapları Can Çocuk Yayınları’ndan çıktı.

edebiyathaber.net (29 Mart 2016)

Yorum yapın