Aslı Tohumcu’dan “Bolbadim Günlükleri” dizisi

Ağustos 13, 2013

Aslı Tohumcu’dan “Bolbadim Günlükleri” dizisi

Aslı Tohumcu’nun, üç kitaptan oluşan “Bolbadim Günlükleri” dizisinin ilk iki kitabı olan Kaya Çıkmazı’ndaki Okul ve Batık Şehrin İşareti, Günışığı Kitaplığı’nca yayımlandı.8-12 yaşa hitap eden romanları Sedat Girgin resimledi. 

Bolbadim Koleji sırlarını macera ve gizem meraklılarına açıyor. İyilerle kötülerin savaşını çocukların gözünden aktaran üç kitaplık dizi başlıyor.

Aslı Tohumcu, çocuklar için yazdığı üç kitaplık dizide, yatılı Bolbadim Koleji öğrencilerinin okul koridorlarından farklı kentlere uzanan heyecan dolu maceralarını anlatıyor. Polisiye ve fantastiğin gizemleriyle örülü bir dünya yaratan dizi, çarpıcı karakterleri, gizli örgütler ve kovalamacalarla dolu sürükleyici kurgusu ve muzip diliyle, çocukları eğlenceli ve yüksek tempolu bir yolculuğa çağırıyor. Dizinin üçüncü kitabı Kıyamet Kapısı ise eylülde raflardaki yerini alacak.

Yüksek kayalıkların tepesindeki yatılı Özel Bolbadim Koleji’nden yakın arkadaşlar Fırat ve Süreyya, diz boyu kara gömülen okulda tuhaf şeyler olduğunu fark ederler. Bir yanda, ürkütücü Müdür Yardımcısı ve korkunç Kara Doktor; öte yanda, okul görevlisi Sadık Amca ve baykuş desenli günlüklerinde anlatılan sırlar… Ortadan kaybolan öğrencilere Süreyya da katılınca, Fırat kendini tehlikeli bir kovalamacanın içinde bulacaktır… 

Aslı Tohumcu, 1974’te Leverkusen’de doğdu, çocukluğu Bursa’da geçti. İngiliz edebiyatı öğrenimi gördü; çeşitli yayınevlerinde editörlük, muhabirlik yaptı, kitap ekleri çıkardı. 2003’te Abis, 2006’da Yok Bana Sensiz Hayat, 2010’da Şeytan Geçti ve Taş Uykusu adlı kitapları yayımlandı. Çocuklar için Üç, İkiii, Birr, Ateş! (2012) adlı öykü kitabını ve üç kitaplık “Bolbadim Günlükleri” (Kaya Çıkmazı’ndaki Okul, Batık Şehrin İşareti, Kıyamet Kapısı; Günışığı Kitaplığı, 2013) dizisini kaleme aldı. Radikal Kitap’ta da edebiyat yazıları yazan Tohumcu, eşi ve kızıyla birlikte İstanbul’da yaşıyor.

edebiyathaber.net (13 Ağustos 2013)

Yorum yapın