Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay’a Özgürlük paneli 21 Ekim’de

Eylül 17, 2016

Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay’a Özgürlük paneli 21 Ekim’de

ODTÜ Genç Yazarlar Topluluğunun düzenlediği Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay’a Özgürlük paneli 21 Ekim Cuma saat 18.00’de ODTÜ Fizik Bölümü U3 Amfi’de yapılacak. 

odtu-genc-yazarlarEtkinlik bülteninden

Edebiyat ve Akademinin Kelepçelerini Kırıyoruz!Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay, iki aydan uzun süredir Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nde. Kapatılan Özgür Gündem gazetesinin “yayın danışma kurulu üyeliği” görevinde bulunarak basın özgürlüğü adına sembolik bir duruş sergiledikleri için “silahlı terör örgütü üyeliği” isnadıyla tutuklandılar. Modern Türk edebiyatının en önemli isimlerinden biri olan Erdoğan ile Türk dili üzerine yaptığı çalışmalar ve çevirileriyle bilinen Alpay, bahsedilen suç iddiasıyla tutuklandığından beri kamuoyundan kayda değer bir ses yükselmiş değil.

Biz ODTÜ Genç Yazarlar Topluluğu olarak edebiyat ve akademinin karanlık bir yola sürüklendiğini görüyoruz. Bu karanlık yoldan sapmak; edebiyat ve akademinin özgür değerlerini savunmak için Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay’a özgürlük şiarını yükseltiyoruz.

21 Ekim Cuma günü saat 18.00’de gerçekeşecek olan “Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay’a Özgürlük Paneli”ne, edebiyatın ve akademinin yolunu aydınlatmak isteyen herkesi bekliyoruz.

edebiyathaber.net (17 Ekim 2016)

Yorum yapın