“Aşktan da Üstün 50 Film” serisinin üçüncü kitabı yayımlandı

Eylül 11, 2015

“Aşktan da Üstün 50 Film” serisinin üçüncü kitabı yayımlandı

asktanda_ustun_50_film3_1baskiArka Pencere yazarlarının yazılarından seçmelerin yer aldığı “Aşktan da Üstün 50 Film” serisinin üçüncü kitabı Kırmızı Kedi Yayınevi tarafından yayımlandı.

İki ünlü yönetmenin kitap hakkındaki düşüncesi:

Bir film izlemiş herkes, günün birinde bir film yapmak ister. Bu yüzden sinema spekülatif bir sanattır. Yapan da, yazan da, seyreden de; bilerek ya da bilmeyerek bu spekülasyonun parçası olur. Bu hengâme içinde, iyi filmin ne olup olmadığını anlayabileceğimiz yegâne şeyler, yine filmlerin kendileridir. Bu yüzden, sadece sinemayla ilgili değil, bizzat hayatın kendisiyle ilgili kafamız karıştığında da, açar iyi bir filmi izler ve birçok şeyi baştan düşünürüz. Bizi hayatımız üzerine yeniden düşünmeye sevk edecek kadar kuvvetli filmlere de ‘başyapıt’ diyoruz işte.  Peki onlar hangileri?… Bunun üzerine spekülasyon yapmaya gerek yok. Bu kitaba bir bakın, filmler size her şeyi söyleyecek zaten.

Onur Ünlü

“Sinema; büyülü dünya, rüyanın gerçek hali ve belki de reenkarnasyonun belgelenme hali… Artık ne derseniz deyin sinema sayesinde asla tanık olamayacağımız olayları ve duyguları yaşıyoruz sıradan hayatlarımızda. Bu muhteşem sanatı anlatmak ve tutkuyla keşfetmek görevi sevgili sinema yazarlarına düşüyor. Onlar da bu muhteşem 3. kitapla daha bir şevkle bize eğer o filmleri seyretmezsek nasıl eksik kalacağımızı hissettiriyorlar… Kitabı okuyunca önümdeki üç ay boyunca geceleri hangi gizemli dünyaları seyredeceğimin bir kılavuzu beliriyor. Siz de neleri kaçırdığınızı merak ediyorsanız bu kitabın sayfalarını hafifçe aralamanız yeter, o aradan sizi içine çekecek kahramanlar, olaylar ve büyüleyici manzaralar geri kalanı halledecektir.”

Hüseyin Karabey

edebiyathaber.net (11 Eylül 2015)

Yorum yapın