Aşkın çekiciliği bilimsel formüllerle açıklanır mı?

Temmuz 29, 2019

Aşkın çekiciliği bilimsel formüllerle açıklanır mı?

Meredith Goldstein’in “Kimya Dersleri” adlı romanı DEX etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Hayat bir formül şişesine sığar mı? Kimya Dersleri bu sorudan hareket romantik olduğu kadar eğlenceli bir gençlik aşkı hikayesi anlatıyor. Meredith Goldstein’in Türkçe’de yayınlanan bu ilk kitabı trajedi ile neşenin iç içe geçtiği umut dolu bir hikaye anlatıyor.

17 yaşındaki Maya mutluluk denklemini çözdüğüne emindir. Sahip olduğu mükemmelin beden bulmuş hali denebilecek erkek arkadaşı, annesinin ölümünün ardından bu kayıptan sağlam bir ruh hali ile çıkmasına yardımcı olan iki “nerd” arkadaşı ve rüyalarını süsleyen MIT’de staj imkanı… Bir insan daha ne ister ki? Demeyin. Çünkü hiçbir şey sonsuz değil.

Erkek arkadaşı Whit’in ani ayrılığı ile her şeyi alt üst olan Maya kaybettiği aşkı yeniden yakalamaya yemin eder. Annesinden miras kalan gizli araştırma notlarına ulaşan Maya etkili bir aşk serumu ile Whit’i geri kazanmanın peşine düşer. Ama kural bir zorla güzellik olmaz. Kural iki gerçek aşkın nereden geleceği de hiç belli olmaz. Ve böylece Maya Whit’in peşinden gitmeye söz verdiği sırada hayatın o hazırladığı sürprizlerden bihaber eğlenceli bir maceraya da adım atmış olur.

edebiyathaber.net (29 Temmuz 2019)

Yorum yapın