“Aşk Filmlerinden Türkiye’ye Bakmak” eğitim programı başlıyor

Kasım 8, 2017

“Aşk Filmlerinden Türkiye’ye Bakmak” eğitim programı başlıyor

Filmler üzerinden Türkiye’de aşkın hâllerini incelerken, tüm bir yaşama kültürünü ve arka plandan yansıyanları mercek altına alacak olan “Aşk Filmlerinden Türkiye’ye Bakmak” eğitim programı Atıf Yılmaz’ın “Ah Güzel İstanbul’’ filmiyle 14 Kasım tarihinde başlıyor.

Tarihsel ve toplumsal dinamiklerle şekillenen aşk insanlık durumlarını anlamak için kilit bir kavramdır fikrinden yola çıkarak hazırlanan programda, Türkiye sinemasının önemli yönetmenleri ve filmleri üzerinden bir nevi tarih okuması yapılacak.

Boğaziçi Üniversitesi Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Araştırma Merkezi, Mithat Alam Film Merkezi ve Altyazı Sinema Dergisi’nin ortaklaşa hazırladığı “Aşk Filmlerinden Türkiye’ye Bakmak” başlıklı eğitim programı 14 Kasım’da başlıyor. Atıf Yılmaz’ın 1966 yapımı “Ah Güzel İstanbul” filmiyle açılışı gerçekleşecek olan seminer dizisi sekiz hafta sürecek.

1950’lerden bu yana Türkiye’de yapılmış filmlerde aşkın temsilini zaman, mekân, sınıf ve toplumsal cinsiyet kavramları etrafında tartışacak olan eğitim programı, sosyal bilimciler, edebiyatçılar ve sinemacılar disiplinler arası bir tartışma yöntemi ile hem Türkiye’de insan ilişkilerinin dinamiklerini aşk çerçevesinden incelemeyi hem de katılımcılara “film okuma” konusunda iç görü kazandırmayı hedefliyor.

Konuya ilgi duyan herkese açık olan dersler, 14 Kasım 2017 – 2 Ocak 2018 tarihleri arasında seminer ve film gösterimleri olarak 8 hafta boyunca Mithat Alam Film Merkezi’nde gerçekleşecek.

Program>>> 

edebiyathaber.net (8 Kasım 2017)

Yorum yapın