Âşık Veysel’e Saygı Gecesi 24 Nisan’da

Nisan 24, 2016

Âşık Veysel’e Saygı Gecesi 24 Nisan’da

asik-veyselBeşiktaş Belediyesi Ustalara Saygı toplantıları kapsamında, Âşık Veysel’e Saygı Gecesi 24 Nisan 2017 Pazartesi 19.30’da Akatlar Kültür Merkezi’nde düzenleniyor.

Ustanın torunu Çiğdem Özer’in katılımıyla gerçekleştirilecek ücretsiz katılıma açık toplantı, halk ozanının yaşamöyküsünü anlatan kısa bir film ile saat 19.30’da başlayacak.

Türk Halk Müziği Sanatçısı Cengiz Özkan, opera sanatçısı tenor Hakan Aysev ve Akın Eldes’in gitarı eşliğinde pop müzik dünyasından şarkıcı besteci Deniz Arcak’ın Âşık Veysel eserlerini yorumlayacakları mini konserlerle katılacakları etkinlikte kadim ozanı daima hatırlayanlar Akatlar Kültür Merkezi’nde buluşacaklar.

Müzik dünyasının duayen isimlerinden İzzet Öz de âşık geleneğinin son büyük temsilcilerinden olan Âşık Veysel’le ilgili anıları ve yorumlarıyla geceye konuk olacak.

Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar’ın da katılacağı Âşık Veysel’e Saygı Gecesi’ni Deniz Arcak sunacak. Sürpriz konukların da yer alacağı etkinlik, konuşmaların ve konserlerin ardından verilecek kokteyl ile sona erecek.

edebiyathaber.net (20 Nisan 2017)

Yorum yapın